Pogledaj me u LICE i reću ti KO SI: Evo da li su zaista žene sa TANKIM USNAMA zle, sa KRUPNIM OČIMA iskrene

Vesti 07.02.2022 09:25 0

Stručnjaci tvrde da se određene crte lica i izgled može protumačiti kakva ste osoba

Pogledaj me u LICE i reću ti KO SI: Evo da li su zaista žene sa TANKIM USNAMA zle, sa KRUPNIM OČIMA iskrene

pixabay

 

Na osnovu oblika lica, očiju, obrva i usana, mogu se otkriti mnoge karakterne osobine poput toga da li je osoba otvorena, ili ne, da li ima smisla za humor, koliko ima samopouzdanja, i može li joj se verovati.

Stručnjaci smatraju da se posebno treba obratiti pažnja na ove delove lica, kako bi se ličnost prilikom prvog susreta što bolje analizirala.

Oblik obrva

Smatra se da osobe sa širokim i gustim obrvama žele da budu dominantne, dok su osobe sa tankim obrvama fleksibilnije i imaju "lakšu" narav.

Ako osoba ima izuzetno tanke, skoro pa nevidljive obrve, to znači da nije sigurna u sebe i da joj treba dugo vremena kako bi u nekoga stekla poverenje.

Oblik usana

Veruje se da osobe sa punijim usnama teže čuvaju tajne i sklone su, čak i nesvesno, da pričaju o životu drugih ljudi, dok su osobe čija je gornja usna tanja od donje izrazito odane.

Takođe, što je udaljenost između nosa i usana veća, osoba ima bolji smisao za humor, dok mala udaljenost između nosa i usana ukazuje na osobu koju lako možete uvrediti i koja ne podnosi šale na svoj račun.

Oblik očiju

Poznata je rečenica "oči su ogledalo duše", i da se u očima može pročitati o kakvoj osobi je reč.

Krupne oči simbolizuju otvorenost, posebno ako se osoba sa krupnim očima glasno smeje. Takve osobe obuzimaju snažna osećanja i one često žele da budu u centru pažnje. Pored toga, osobe s krupnim očima sklonije su impulsivnim reakcijama.

S druge strane, za ljude sa sitnim očima veruje se da su zatvoreniji i stidljiviji tipovi.

Oblik lica

Izduženo lice bez previše izraza ukazuje na osobu koja je sklona dugom analiziranju stvari. Takve osobe su često neodlučne, teško ulaze u rizik i nesigurne su u sebe.

Za razliku od njih, ljudi sa okruglim licem i pokretnom mimikom uglavnom imaju dosta samopouzdanja, komunikativni su i gotovo uvek postižu ono što žele.

Komentari (0)
Loading