Možete imati NEGOVANU kožu za ČETIRI dana: Ovaj TREND su odobrili DERMATOLOZI, samo dobro ispratite korake

Vesti 29.10.2022 20:01 0

Dermatološkinja Vitni Bov autorka je koncepta „skin cycling“ koji je u brzo zavladao TikTokom.

Serum

Pexels

„Skin cycling“ je najnoviji „beauty“ trend na TikTok-u. Za razliku od mnogih trendova s ove platforme, ova neobična metoda nege kože (koja je skupila gotovo 4 milijarde pregleda) zapravo, prema dermatolozima, podstiče optimalnu vlagu kože i hidrira je, piše Vogue.

Šta je zapravo „skin cycling“?

- Koncept skin cyclinga odnosi se na noćnu rutinu nege kože koja uključuje korišćenje aktivnih sastojaka određenim danima, a nakon njih slede dani „odmora“. Najpopularniji je četverodnevni ciklus, koji obično uključuje korišćenje aktivnih sastojaka dve noći tokom nedelje, nakon čega slede dve noći odmora i ponavljanje - objasnila je dr. Aleksis Grenit.

„Skin cycling“ tako može pomoći u sprečavanju ugrožavanja kožne barijere zbog prekomerne upotrebe aktivnih sastojaka. Osim toga, sjajan je način za stvaranje dosledne i efikasne rutine za optimalan izgled kože. Dermatološkinja koja stoji iza koncepta je dr. Vitni Bov, a svoje savete za transformaciju kože podelila je na TikToku.

Prva noć: piling

- Očistite kožu, osušite lice tapkanjem, a zatim stavite proizvod za piling - objašnjava dr. Bou koja preporučuje korišćenje sredstava za čišćenje kože. Na primer, to su hemijski pilinzi koji sadrže sastojke poput AHA, BHA i PHA, umesto fizičkih pilinga jer su efikasniji i bolji za barijeru kože.

Druga noć: retinoid

Drugog dana nanesite retinoid. Ako ga stavljate prvi put, započnite nanošenjem hidratantne kreme na osetljiva područja lica, ispod očiju, oko uglova nosa i bora oko usana, da deluje kao pufer i spreči suvoću i iritaciju. Zatim nanesite retinoid na celo lice, niz vrat i preko dekoltea.

Treća i četvrta noć: popravak i oporavak

Vreme je da se pobrinete o barijeri kože i osigurate odgovarajuću hidrataciju. Dr. Bou preporučuje čišćenje, bez skidanje viška vode peškirom, a zatim nanošenje seruma koji sadrži sastojke poput hijaluronske kiseline, glicerina i/ili niacinamida. Zatim nanesite hidratantnu kremu.

- Odaberite formulu koja je stvarno hranjiva koja će nahraniti barijeru kože. Ako vam je koža jako suva, nanesite ulje šipka ili skvalan na obraze - savetuje dr. Bov.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading