BOHO je ovog leta OBAVEZAN: Budite devojka za kojom se okreću i uzdišu, a ovih 6 trikova učiniće da svet stane zbog vas

T.Đ Vesti 09.07.2021 16:12 0

Otkad je sedamdesetih godina popularizovan u Americi, boho stil nam se vraća svake letnje sezone i nose ga i devojke koje inače preferiraju znatno ozbiljniji način odevanja

BOHO je ovog leta OBAVEZAN: Budite devojka za kojom se okreću i uzdišu, a ovih 6 trikova učiniće da svet stane zbog vas

unsplash.com

Boho stil omogućava da nosite pomalo neobične, otkačene i sasvim drugačije komade, dodamo svom izgledu notu opuštenosti, bezbrižnosti i lepršavosti, kao i da izgledamo ženstvenije.

Najbolje od svega je to što je boho vrlo praktičan, pa tako u ovom stilu možete osmisliti i odevnu kombinaciju za šetnju, i za plažu, i za posao, i za fakultet, i za slavlje... Primenjiv je u svakoj prilicii uvek izgleda sjajno!


Ipak, kao i svi ostali, i boho stil ima određena pravila, a ovo su neka od njih.

 

Slojevi, slojevi, slojevi

Potpuni boho izgled postići ćete samo uz pomoć opuštenog izgleda, a lepršave tkanine i više slojeva ukazuju na privid nemara i apsolutne samouverenosti pri odabiru odeće. Za to vam ne treba previše odeće — ipak je leto, već je dovoljno da za večernju šetnju pripremite ogrtač ili maramu.

Birajte dugačke komade


Ukoliko nosite nešto tanko da vam se nađe za slučaj da padne kiša ili temperatura, neka taj komad bude što duži — zaboravite na tanke jednobojne džemperke: potreban vam je lagani vezeni kardigan, bio on jednobojan ili ukrašen cvetnim motivima. Tako je i sa haljinama, pa čak i pantalonama, pa bi uvek trebalo pre da odaberete zvoncare nego model ravnih nogavica. Osnovna ideja je lepršavost i razigranost, a dugačak ogrtač pružiće vašem hodu baš to!

 

Nakita nikad dosta!

Dugačke ogrlice i brojne narukvice zaštitni su znak boho stila, a u letnjim mesecima i sezoni muzičkih festivala uveliko nam se vraćaju ovakvi pleteni komadi nakita, koji omogućavaju kombinovanje različitih boja. Pustite mašti na volju i nosite baš sve što vam padne na pamet, a uklapa se uz ostatak autfita: viseće minđuše ukrašene perom, narukvice prijateljstva, nakit u rege stilu...


Naravno, nezaobilazno je prstenje s interesantnim detaljima, a ovo je prilika i da svom stilu dodate vintidž notu i da pozajmite neki efektan komad nakita od bake.

Birajte prirodne tkanine


Boho stil obično se povezuje s prirodom , pa bi bilo mudro uvek se radije opredeliti za najprirodniju moguću varijantu, dakle: lan, pamuk, konopolju, vunu, kožu...

Odlučite se i za prirodne boje


Još jedna zajednička crta većini komada koji spadaju u ovaj stil jesu zemljani tonovi i, uopšte, boje koje možemo vieti u prirodi, pa ćete sigurno pronaći nešto interesantno u svim nijansama braon i zelene boje, kao i nijanse burgundi i boje senfa.

Printovi su najvažniji


Rese jesu jedna od glavnih odlika boho stila, ali ako nas pitate ključni su dezeni! Bez obzira na to birate li midi ili maksi suknje, nosite li predimenzionirane košulje ili dugačke haljine, ono što vašem izgledu daje tu boho dimenziju jeste print. Zato nosite plemenske oblike, persijski paisley dizajn, ćilimske šare i slične etno motive i nećete pogrešiti.

BIZARNI TREND MEĐU DEVOJKAMA! Koliko daleko treba ići? Modrice po nogama za privlačenje pažnje!

 

 

Komentari (0)
Loading