Da li vas nervira tamna koža ispod pazuha? Možete je učiniti svetlijom za samo 10 minuta

K.Ć. Vesti 02.11.2022 21:05 0

Tamna koža ispod pazuha nije očigledan problem, ali sama činjenica da postoji može biti iritantna

Da li vas nervira tamna koža ispod pazuha? Možete je učiniti svetlijom za samo 10 minuta

Shutterstock

Srećom, postoji mnogo toga što možete učiniti da biste posvetlili svoju kožu i učinili da se ponovo osećate prijatno.

Zašto koža ispod pazuha potamni?

Razloga za zatamnjenje kože u pazuhu može biti mnogo. Najčešći problem je upotreba kozmetike koja sadrži alkohol i druge supstance koje mogu iritirati epidermis. Promena boje je takođe rezultat nakupljanja mrtve kože od uske odeće koja trlja pazuhe. Drugi razlozi za pojavu tamnih fleka su kožna oboljenja, upale, tamna keratoza, kao i uticaj hormonskih poremećaja (sindrom policističnih jajnika, hipotireoza) i dijabetes.

Kako osvetliti kožu pazuha?

Pre svega, morate pronaći uzrok problema. Ako se sumnja na bolest, neophodna je kod lekara otkriti i tretirati odgovarajućim tretmanom. 

Pre svega, pogledajte kozmetiku koju koristite na koži pazuha. Možda antiperspirant ili dezodorans nisu dobri za nju. Da biste bili sigurni, promenite proizvod i pratite da li se stanje kože poboljšava. Pokušajte da smanjite svakodnevno brijanje, koje iritira vašu kožu, manje uobičajenim režimom uklanjanja dlaka kao što je vosak. Koristite piling. Ako vaša koža dobro reaguje na njega, koristite ga redovno. Osim toga, na raspolaganju su vam kućni trik koji može poboljšati izgled potamnele kože.

Sok od limuna

Limun je poznat po svojstvima izbeljivanja. Možete utrljati sok u kožu i utrljati ga kriškom voća. Ostavite sok 10 minuta, a zatim ga isperite i nanesite hidratantnu kremu na kožu. Pazusi ne smeju biti iritirani jer će to izazvati bol.

Komentari (0)
Loading