Nova HIT tehnika za farbanje KOSE: Pristaje brinetama i plavušama, mnogo je BOLJA od tradicionalnog načina

Vesti 04.11.2022 18:33 0

Ako ste ljubitelj diskretnih i blagih prelaza, poput balajaža, onda ćete sigurno obožavati sombre.

kosa

Shutterstock

Trenutno je najveći jesenji trend u frizerskim salonima. U pitanju je „meki” ombre, što znači da se koristi tehnika isticanja koja postepeno osvetljava kosu od korena do vrhova, ali je diskretnija od tradicionalnog ombrea. Rezultat je kosa koja izgleda prirodno, dok se pramenovi nežno presijavaju na suncu.

Sombre se razlikuje od ombrea i po načinu na koji se pramenovi izvlače. Ombre se postiže slobodnom tehnikom, prema rečima frizera, sombre ipak ima određenu „strategiju“ u načinu nanošenja boje. Oni napominju da sombre tehnika kreira vrlo elegantan, ali i poletan i dinamičan efekat, piše Elle.si.

 

 

Ova tehnika farbanja kose sublimira sve prednosti ombrea, zahvaljujući čemu kosa deluje višedimenzionalno. Zbog drugačijeg nanošenja boje, deluje kako da kosa ima više tonova, koji se nežno prelivaju i mešaju, pa kosa deluje mnogo prirodnije i bujnije.

Frizeri ističu da je ova vrsta promene odlična ako želite malo da posvetlite kosu i osvežite izgled ili ako želite da svojoj kosi date dodatnu „dubinu”. To ga čini idealnim izborom i za brinete i za plavuše, u zavisnosti od efekta koji želite da postignete. Tako su ovu tehniku već isprobale mnoge IT devojke, uključujući Hejli Biber i Rouzi Hantington-Vajtli. Moramo priznati da nisu pogrešile.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tauni dawson (@taunidawson)

 

Osim što je pogodan za različite boje kose, sombre se odlično slaže i sa različitim frizurama. Tako ga možete nositi u kombinaciji sa šiškama, kao što se nosilo 70-ih, ili, još bolje, uz blage talase, a odlično izgleda i na kovrdžavoj kosi.

Kada je u pitanju boja kose, sombre izgleda sjajno na pepeljastoplavoj, na bronde nijansi koja kombinuje smeđe i plave tonove, kao i na medenosmeđoj.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading