Maska za LICE koja smiruje IRITACIJU: Čisti kao piling, a savršena je za OSETLJIVU kožu

Vesti 11.11.2022 19:29 0

Savršena domaća maska za lice koja je idealna za osetljivu kožu.

Lice

Shutterstock

Ovas je zdrava opcija za doručak jer ima visoke nutritivne vrednosti. Bogat je vitaminima, proteinima, mineralima, skrobom itd. Međutim, postoji još načina da se njegove vrednosti iskoriste.

Zahvaljujući avenantramidma, antioksidativnim i antiinflamatornim jedinjenjima, ovas ima značajne prednosti za kožu. Nekako postaje „savršen“ sastojak za domaće maske za lice i zato vam donosimo laku i brzu piling masku sa jabukom i ovsenim pahuljicama koja je idealna za sve tipove kože.

Ovas smanjuje svrab pomažući u održavanju barijere kože. S druge strane, jabuka bogata antioksidansima sadrži AHA kiselinu koja uklanja mrtve ćelije kože. Zatim, med je odličan za hidrataciju kože i održavanje vlažnosti, a ima i antibakterijska svojstva. Konačno, ružina vodica ima antiinflamatorna svojstva, smiruje iritiranu kožu i idealna je čak i za osetljivu kožu.

Sastojci:

  • 2 kašike ovsenih pahuljica
  • 1 kašika meda
  • pola jabuke srednje veličine
  • nekoliko kapi ružine vodice

 

Priprema

Prvo isecite i oljuštite jabuku i uz pomoć blendera napravite pire od pola jabuke srednje veličine. U malu čistu činiju sipajte 2 kašike pirea od jabuke, jednu kašiku meda i 2 kašike ovsenih pahuljica. Na kraju dodajte nekoliko kapi ružine vodice. Maska je spremna. Ostavite da deluje 10-15 minuta i isperite je mlakom vodom.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading