Ako vam NOKTI stalno PUCAJU, probajte ovu metodu: Sve sastojke već imate za TRETMAN koji je osvojio SVET

Vesti 17.11.2022 10:48 0

"Slugging" je novi trend u nezi kože, a nedavno je na TikToku dobio još jedan način primene, na noktima.

Ako vam NOKTI stalno PUCAJU, probajte ovu metodu: Sve sastojke već imate za TRETMAN koji je osvojio SVET

Shutterstock

Verovatno ste već čuli za "slugging", ogroman trend kada je u pitanju nega kože. Radi se o noćnom nanošenju gustog proizvoda, najčešće vazelina, preko proizvoda za njegu kako bi se postigla dublja hidratacija, piše Allure.

Na TikToku svi bruje o tom trendu, stoga ne čudi što su korisnici našli još jednu primenu, na noktima. Posebnu je pažnju privukao kod onih koji imaju problem sa slabim i krhkim noktima, te bolnim zanokticama.

Kada u pretraživač na TikToku upišete #nailslugging videćete da brojni korisnici tretman započinju nanošenjem ulja za negu koje utrljavaju u nokte, a potom gušći balzam ili vazelin.

 

 

"Nail slugging" odobravaju i stručnjaci koji kažu da takav tretman može pomoći ako dugoročno želite da sprečite starenje ruku, dobijete jače nokte i zdravije zanoktice.

- Uloga kutikule je da spreči da prljavština i bakterije uđu u koren nokta i izazovu infekciju. Kada je suva, sklona je pucanju, čime se ugrožava zaštitna barijera i povećava mogućnost infekcije bakterijama ili gljivicama - objasnila je manikirka Britni Bojs za Allure.

Neki dermatolozi tvrde da je vazelin "lek za našu kožnu barijeru", te preporučuju da se držite proizvoda bez mirisa i pročišćenih mineralnih ulja. Drugi stručnjaci savetuju upotrebu kreme za ruke umesto vazelina jer njega koža ne upija.

 

@jacquelinekilikita Inspired by @💉 Dr Charles MD 💉 @lovefreshpaint @MyTrendyNails #beautyinatik #nailslugging #slugging ♬ Summer Love - Sole Sole

 

- Ostavlja lepljivu teksturu. Radije bih koristila ulje ili kremu koja se upija u moju kožu i ne prelazi na moj mobilni telefon - izjavila je Bojs.

Preporuka je da "slugging" primenjujete jednom do dva puta nedeljno, i to tokom noći, dok proizvode za negu zanoktica možete da nanosite svakodnevno.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading