Izabrati VELIČINU grudnjaka može biti noćna mora: Ispratite ova PRAVILA koja olakšavaju kupovinu veša

Vesti 19.11.2022 17:00 0

Grudnjak je jedan od odevnih predmeta sa kojim se većina žena muči.

Izabrati VELIČINU grudnjaka može biti noćna mora: Ispratite ova PRAVILA koja olakšavaju kupovinu veša

Shutterstock

Istraživanja su pokazala da 85 odsto žena bira pogrešan broj grudnjaka, a ova greška pri kupovini može uticati na naše zdravlje i izazvati nam razne neprijatnosti. Ako su vam naramenice urezane u telo i svaki dan primećujete crvene tragove na koži, to znači da nosite pogrešan broj grudnjaka.

Takođe, ako osetite plikove, zatezanje i grebanje i ako vam grudi „ispadaju” iz šoljica, bilo bi dobro da pronađete odgovarajuću veličinu kako biste izbegli ove neprijatnosti. Svi poznajemo osećaj olakšanja kada skinemo grudnjak nakon napornog dana, ali vreme kada ga nosimo ne bi trebalo da nas opterećuje.

Da bismo dobili podršku koja nam je potrebna, prikupili smo savete stručnjaka koji su pripremili detaljan pregled saveta kako da znate da li je vaš grudnjak pravi za vas.

Jednako važnu ulogu imaju korpa i naramenice

Čaše drže grudi na mestu, ali naramenice i dalje treba da budu zaslužne za pravilnu podršku. Stručnjak za grudnjake Kimal Koldvel napominje da su naramenice odgovorne za čak 90 odsto podrške. Ceo grudnjak treba da drži 80 posto našeg poprsja.

Ako skinete naramenice i možete da hodate bez problema, a da vam šoljice ne padaju sa grudi, to znači da ste našli dobar odnos između veličine šoljica i naramenica. U suprotnom, trebalo bi da potražite broj (ili rez) koji vam više odgovara.

Ako grudi nisu simetrične, uzmite veću veličinu

Sasvim je normalno da su grudi različite veličine. Kod nekih žena je ova razlika manja, a kod nekih veća, pa im može stvoriti probleme pri kupovini grudnjaka. Stručnjaci kažu da je najbolje uzeti broj koji odgovara većoj grudi, a u drugu korpu dodati uložak, poput sunđera koji možemo naći u kupaćim kostimima.

Ako naramenice klize, to znači da nosite preveliki grudnjak

Ako imate prostora između tela i kaiša, to znači da nosite preveliki grudnjak. Većina žena izjednačava labav grudnjak sa udobnošću. Ali ako naramenice nisu dovoljno čvrste, grudnjak gubi funkciju podrške. Da biste bili sigurni da su naramenice pravilno pričvršćene, proverite u ogledalu sa strane da li je grudnjak ravan sa prednje i zadnje strane.

Kada kupujete, pričvrstite grudnjak na prvu udicu

Kada kupujemo novi grudnjak, treba da ga zakačimo na prvu udicu prilikom isprobavanja, inače kupujemo pogrešan broj. Treba uzeti u obzir da će se tkanina vremenom opustiti, a ovo će biti prilika da se pričvrsti na drugu ili treću kuku. Ako kupite grudnjak koji vam pristaje sa kukom za leđa, brzo će postati prevelik i izgubiti namenu.

Obratite pažnju na žicu

Da li vam je ikada žica izašla iz tkanine i povredila vas? Žica nam služi kao oslonac za poprsje, ali nekvalitetna tkanina i pogrešan broj mogu je pretvoriti u opasan predmet. Takođe, pranje grudnjaka u mašini za pranje veša može uništiti tkaninu i pomeriti žicu. Tačnu veličinu možete pronaći i žicom. Kraj žice treba da ide prema sredini pazuha.

Grudnjaci bez naramenica treba da imaju silikon

Grudnjaci bez naramenica treba da imaju silikonsku traku pune dužine sa unutrašnje strane radi boljeg prijanjanja uz kožu jer nema kaiša za podršku. Takođe, šolje treba da budu manje veličine da bi grudi bile na mestu.

Prilagodite veličinu grudnjaka kako se vaša težina menja

Da biste izabrali pravi broj grudnjaka, potrebno je izmeriti obim područja ispod grudi, kao i obim samih grudi. Ali uz najmanju promenu telesne težine, menja se i veličina grudnjaka, pa je neophodno ponovo proveriti mere neposredno pre kupovine.

Opušteno ne znači udobno

Iako nam je ponekad lakše da potpuno opustimo svaki deo grudnjaka koji nas steže ili stvara plikove, ovo je samo prividno olakšanje koje dugoročno može štetiti zdravlju naše kičme. Labave naramenice utiču na pravilno držanje tela, pa je bolje potražiti olakšanje u drugom broju (ili kroju) grudnjaka.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading