Zdrava i prirodna: Domaća kozmetika koju svako može da napravi kod kuće

K.Ć. Vesti 26.02.2023 22:00 0

Bilo je vremena kada smo verovali da što je skuplja kozmetika, to bolje

Zdrava i prirodna: Domaća kozmetika koju svako može da napravi kod kuće

Shutterstock

Ono što nismo shvatili je da su efikasne kreme i maske takođe pune hemikalija. A kako se sve više ljudi suočava sa alergijama, ekcemima i intolerancijama, menja se i kozmetički trend. Na sreću, više pažnje se poklanja ekologiji i traže se proizvodi koji sadrže samo ono što inače imamo kod kuće. Pogledajte proizvode koje možete sami da pripremite i istovremeno dajte svojoj koži ili kosi pravi sjaj i ishranu.

Krema

Ovo je zaista jednostavan, ali efikasan recept. Treba vam pola šolje kokosovog ulja, kašičica vitamina E u ulju  i 6 kapi eteričnog ulja lavande ili čajevca. Sve pomešate i nanesete ujutru i uveče kao i kremu. Kokosovo ulje možete zameniti maslinovim ili susamovim uljem, a možete eksperimentisati i sa dodatkom vitamina i eteričnih ulja. Vremenom ćete otkriti šta vam najviše odgovara.

Pasta za zube

Tri sastojka su zaista dovoljna za vašu pastu za zube. Opet, to je kokosovo ulje, koje se vrlo često koristi u proizvodnji kućne kozmetike, sode bikarbone i eteričnog ulja, na primer, mente ili eukaliptusa. Pomešajte omekšano kokosovo ulje sa sodom bikarbonom u pastu i dodajte nekoliko kapi odabranog eteričnog ulja. Ako želite nešto dodatno, dodajte nekoliko kapi ulja origana, koje je veoma efikasno u prevenciji infekcija i bolesti. 

Stik

Kokosovo ulje, soda bikarbona, kukuruzno brašno i eterično ulje stvaraju stik koji možete lako naneti na pazuhe prstom. Niste u opasnosti od neprijatnih mirisa ili alergija od toksina. Poigrajte se sa doslednošću da biste pronašli pravi za vas.

Ako želimo da vodimo računa o životnoj sredini dok brinemo o sebi, hajde da pronađemo čar u jednostavnosti.

Komentari (0)
Loading