Najveće TAJNE Korejki za MLADOLIKO lice: Ovo su njihova zlatna PRAVILA koje će voleti svaka žena

Vesti 22.11.2022 22:30 0

Pet trikova koje Korejke koriste za negu kože lica. Zbog ovoga izgledaju lepo, mladoliko i imaju zdravu kožu. Jednostavni su i može da ih primeni svaka žena.

Serum

Pexels

U svakoj kulturi podstoje određene tradicije, od oblačenja, porodičnih odnosa, načina poslovanja, ali i ulapšavanja i negovanja zdravlja, kože i lepote. Kineskinje imaju bogatu tradiciju nege kože lica prirodnim sredstvima, najčešće na bazi pirinča, Indijke imaju odlične recepte za negukose uljima, a sada vam otkrivamo koja je tajna savršenog tena, mladolikosti i lepe kože lica Korejki.

Trikovi žena iz Koreje su jednostavni, jeftini, ne podrazumevaju preskupu kozmetiku, a može ih svako primeniti za čistolice, negu i podmlađivanje. Jedan od najzanimljivijih saveta jeste da ne treba koristiti peškir za brisanje lica, u nastavku ćete otkriti zašto.

Evo kojih pet saveta prelepih Korejki za negu lica možezte i vi a isprobate na svojoj koži:

Čišćenje jedan minut

Precizne su i tačno čiste lice jedan minut. U ovu svrhu koriste proizvode za čišćenje lica koje kasnije ispiraju. Uvek nanose proizvode za čišćenjelice i spiraju ga odozdo nagorem odnosno od brade do čela.

Vodica za lice

Većian Korejki uvek u neseseru ima "vodicu za lice". Postoje različite vodice za lice namenjene raznim tipovima kože, a umesto tonera koriste sprej za lice, jer pruža hidrataciju i predstavlja dobru pripremu za šminku. 

Lupkanje umesto trljanja

Ovo je stari savet: sve što nanosite na lice treba naneti laganim lupkanjem, a ne trljanjem. Ovo će podstaći cirkulaciju krvi u koži, ali može pomoći i da koža lakše upije proizvode. Lupkanje se izvodi nežno, tako što prvo nanesete proizvod na kožu, a zatim nežno lupkate dok koža sve ne upije.

Ne koristite peškir

Korejke ne trljaju lice peškirom, jer to može izazvati crvenilokože. Kada se umiju, preostalu vodu na licu smanjuju tako što se lupkaju prstima po koži. To rade nežno, a koža nije iritirana, ostaje duže vlažna i izgleda svežije.

Pred spavanje očistite lice uljem

Čišćenje lica uljem za čišćenje pomaže u uklanjanju prljavštine, nečistoća i sebuma nakupljenog tokom dana. Korišćenje ulja sa prljavštinom omogućava vam da temeljno očistite kožu noću. Umasirajte lepo ulje po celom licu i i polako ga ispirajte. Lupkajte prstima kožu lica kako bi nakon pranja upila vodu i važne materije iz ulja.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading