Štikle, donji veš i ULOŠCI: Šta to sve ŽENE danas koriste, a napravljeno je za MUŠKARCE!?

Vesti 26.10.2021 18:41 0

Verovali ili ne, ali prva prodavnica donjeg veša "Victoria's Secret", otvorena je za muškarce, a njima su čak bili i namenjeni prvi ulošci za jednokratnu upotrebu

Cipele

unsplash/Amanda Vick

Naravno, oba proizvoda su imala tada drugačiju svrhom.

Ulošci za jednokratnu upotrebu

Menstrualni ulošci za jednokratnu upotrebu su jedan od izuma američkog pisca, naučnika i pronalazača Bendžamina Frenklina koji ih je stvorio sredinom 18. veka, za sprečavanje krvarenja ranjenih vojnika, a ušli su u komercijalnu prodaju tek 1888. godine.

Štikle

Istorija visokih potpetica navodno datira još od Persije i petnaestog veka, a vojnici su ih nosili kako bi im stopala bila bolje pozicionirana prilikom jahanja. Kasnije su persijski migranti doneli štikle i u Evropu, a muškarci koji su tada bili na vlasti su ih nosili kao moderan detalj sa kojim su bili viši.

Joga

Veruje se da joga vuče korene iz Indije, a praktikovali su je samo muškarci, poznati kao "ljudi od učenja". Tek na Zapadu joga je polako postala popularna među ženama.

Krop top majice

Ove kratke majice su danas deo ženske garderobe, ali popularnu odeću kreirali su muškarci za muškarce, kao deo bodibilderske mode, radi lakšeg prikazivanja isklasanog tela. 

Tašne

Prva tašna je zamišljena kao torba za novac i zbog svoje funkcionalnosti bila je popularna među muškarcima. Vremenom su tašne počele da nose žene, više kao modni detalj.

Čarape

Prve hulahopke i čarape nosili su muškarci i zvali su se hose ili creva. Evropski muškarci su ih nosili dok su jahali.

Donji veš

Čovek po imenu Rejmond se posramio dok je kupovao donji veš za ženu, što ga je inspirisalo da stvori mesto gde će muškarci moći slobodno i opušteno da kupuju veš, za se zato i otvorila čuvena marka, a prvi kupci su bili muškarci! 

Komentari (0)
Loading