Zašto žene masovno peru kosu BRAŠNOM? Kada čujete u čemu je FORA, poželećete da probate i sami

Vesti 26.10.2021 20:17 0

Ako vam je kosa masna, a oprali ste je tek pre dan-dva, možda je vreme da probate da je "operite" na malo drugačiji način

Zašto žene masovno peru kosu BRAŠNOM? Kada čujete u čemu je FORA, poželećete da probate i sami

Shutterstock

Umesto skupih preparata, isprobajte jednostavan trik sa brašnom. Ovaj najnoviji trend lepote na prvu loptu zvuči pomalo neobično, ali žene koje su to isprobale dale su svoj sud - kosa im nikada nije bila lepša! 

U čemu je trik?

Skrob od brašna topi mast sa temena glave i kose. Pored toga, neka brašna, poput raženog, neguju kosu jer sadrže vitamin B5, cink i gvožđe. Ovi hranljivi sastojci takođe jačaju kosu.

Ako se odlučite za ovaj tretman, izbegavajte brašno koje sadrži mnogo glutena (na primer, pšenično ili speltino), jer će se zalepiti za kosu. I to nije sve: prema brojnim svedočenjima blogera sa Interneta, kosa nakon pranja brašnom dobija veći volumen i postaje mekša.

Pošto je brašno pH neutralno, ne iritira osetljivo vlasište i pomaže u borbi protiv peruti i problematične kože, piše "Miss7".

Kako oprati kosu brašnom?

Pranje kose suvim brašnom zvuči kao nemoguća misija, ali je zapravo prilično jednostavna.

Pomešajte čašu vode sa četiri kašike brašna i mešajte dok se ne formira kremasta pasta. Ostavite smesu na kosi najmanje pet, ali ne duže od 10 minuta. Na kraju kosu dobro isperite i operite običnim šamponom.
 

Komentari (0)
Loading