Raskošna bela haljina i omiljena tijara Lejdi Di: Kejt Midlton zasenila sve prisutne, u stilu moderne princeze se pojavila na večeri

K.Ć. Vesti 23.11.2022 21:30 0

Princeza od Velsa izgledala je bajkovito na svečanoj državničkoj večeri s južnoafričkim predsednikom u Bakingemskoj palati

Raskošna bela haljina i omiljena tijara Lejdi Di: Kejt Midlton zasenila sve prisutne, u stilu moderne princeze se pojavila na večeri

Tanjug/Ap

Britanska miljenica tim je povodom odigrala na proverenu kartu u kreaciji omiljene dizajnerke Dženi Peckam, a uparila ju je s glavnim ukrasom za takve prilike - tijarom "The Cambridge Love Knot".

Princeza, 40-godišnja Kejt Midlton, već duže vreme je obožavateljka kreacija s potpisom dizajnerke JDženi Peckam i nosila ih je mnogo puta. Elegantna bela haljina lepo je istakla njenu figuru pa je izgledala poput prave moderne princeze.

Lover's Knot, tijara nanizana dijamantima i biserima, nekad je pripadala Lejdi Di (bila je kraljičin poklon pokojnoj princezi). Impozantnu tijaru izradili su 1914. godine kraljevski zlatari, a princeza Diana stavljala bi je na glavu u posebnim prilikama. Kejt je takođe nosila minđuše koje su pre pripadale princezi Diani i narukvicu iz kutije s nakitom kraljice Elizabete.

Svoj je izgled upotpunila ordenom kraljevske porodice, zvezdom i pojasom Dame Grand Cross of the Royal Victorian Order. Inače, Kejt je tu tijaru nosila 2019. godine prilikom državne posete tadašnjeg američkog predsednika Donalda Trumpa i bivše prve dame Melanije.

Potom ju je stavila na glavu nekoliko meseci kasnije, u swcwmbru 2019., na godišnjem diplomatskom prijemu u Bakingemskoj palati. Opet je to bila tijara Lover's Knot, a prvi put nosila je 2016. godine.

Inače, tu je tijaru princeza Diana nosila na venčanju s princem Čarlsom 1981. godine, no navodno je toliko teška da je joj bilo bolno da je dugo nosi, a izazvala joj je i glavobolje. Uprkos tome, kasnije je postala jedna od njenih omiljenih. Nakon što je Diana preminula 1997. Lover's Knot je vraćena u kolekciju kraljice Elizabete. Prvi red bisera s tijare zatim je sklonjen.

Vrednost svih tijara koje poseduje britanska kraljevska porodica danas se procenjuje na desetke milijona dolara.

Komentari (0)
Loading