Imate problem sa "NAELEKTRISANOM" kosom: Ova tri saveta će vam pomoći da je obuzdate

K.Ć. Vesti 28.11.2022 08:50 0

Ima li nešto gore od toga? Mučno mlataranje rukama pri neuspelim pokušajima da umirite svoju kosu i sprečite naelektrisanje koje počinje da vam ide na živce?

Imate problem sa "NAELEKTRISANOM" kosom: Ova tri saveta će vam pomoći da je obuzdate

Shutterstock

Čim se temperatura vazduha spusti i vazduh osuši, elektroni “pobegnu” iz vaše kose, a ostanu samo pozitivno naelektrisane čestice, koje se odbijaju jedne od drugih, dajući naelektrsanu kosu.

Pravo pitanje je – kako da sprečimo ovo da se događa?

1. Lak za kosu

U mnogobrojnim drogerijama postoje poptuno mini pakovanja laka za kosu koje uvek možete nositi sa sobom, čak i u malim torbama. On umiruje elektricitet na krajevima, ali oprezno. Ne preterujte sa nanošenjem kako vam kosa ne bi postala masna i otežana.

2. Bez plastičnog češlja

Plastični pribor za češljanje zapravo podstiče elektrisanje kose, pošto plastika nije provodnik. Umesto nje, opredelite se za metalni ili drveni češalj. Osim toga, ovi materijali čuvaju našu planetu, tako da su svakako bolji izbor.

3. Navike u pranju kose

Još jedan način da smanjite elektrisanje kose je da nabavite fen sa jonima ili da kosu sušite prirodno, uz pomoć mikro-fiber peškira. Ovaj stajling aparat je veoma koristan, jer ne samo da kosu suši brže, i sa manje oštećenja, već negativni joni iz fena neutrališu pozitivne jone u kosi, i na taj način smanjuju količinnu elektriciteta.

Komentari (0)
Loading