Male TAJNE: Kako nositi MREŽASTE ČARAPE da ne izgledate "jeftino"?

Vesti 28.10.2021 21:45 0

Mrežaste čarape su vrsta hulahopki sa karakterističnom šarom. Mrežaste čarape upadaju u oči i povezuju se sa sekspilom, ranije čak i sa vulgarnošću i lošim ponašanjem. Trenutno se mrežaste čarape vraćaju u modu i rado se nose

Male TAJNE: Kako nositi MREŽASTE ČARAPE da ne izgledate "jeftino"?

Shutterstock

Mrežaste čarape su hulahopke sa karakterističnim dezenom i teksturom dijamantskih niti koje formiraju mrežu sa manjim ili većim mrežama. Tradicionalne, klasične mrežaste čarape su crne, ali u prodavnicama hulahopki se mogu kupiti i u drugim bojama i sa raznim ukrasima.

Mreže su se prvi put pojavile u Francuskoj 1890. godine i bile su namenjene damama koje rade u javnim kućama. Trebalo je da stimulišu čula mušterija i da naglase seksipilnost zaposlenih u ovim ustanovama. Od tada se vezuju za svet javnih kuća i mračnih barova, kao i za kabaree, pa otuda i njihovo ime. Pedesetih godina prošlog veka, Merilin Monro se pokazala u mrežama na srebrnom ekranu, utirući im put u svet mode.

U kasnijim godinama, u mrežama su se pojavile i druge zvezde kinematografije i pop kulture . Mrežaste čarape su postale moderne, ali su se i dalje nosile samo povremeno, u večernjim izlascima, da bi se naglasila smela odeća. U drugoj deceniji 21. veka ova vrsta hulahopki je postala običan element odeće, često nošen uz običnu ili klasičnu odeću.

Mrežaste čarape jasno asociraju na senzualnost i zavodljivost, pa kada se komponuje odevna kombinacija koja im odgovara, treba izbegavati dodatnu grabežljivost ili elemente povezane sa vulgarnošću.

Mrežaste čarape izgledaju dobro sa prilično dubokim čizmama koje razbijaju neozbiljni ton ove vrste čarapa. Ako želimo da nosimo mrežaste čarape sa visokim potpeticama, suknja treba da bude tik iznad kolena. Izgledaju sjajno uz teksas odeću, nose se ispod pantalona sa velikim rupama i uskim suknjama iznad kolena.

Najbolje će izgledati teksas pantalone sa rupicama u isprano plavoj boji sa uvučenim crnim mrežama ispod njih. Cipele na ravnu potpeticu i široki džemper nabačen preko lagane majice biće savršeni . Ovaj stil kombinuje casual sa laganom nonšalantnošću.

Stilisti naglašavaju da je u slučaju mrežastih čarapa vredno ublažiti zavodljivi efekat zakopčane bluze ili samo sportskog, svakodnevnog stila ostatka vaše garderobe.

Mrežaste čarape dobro idu i uz mekanu pletenu odeću . Ove vrste tkanina omekšavaju izgled i čine ceo izgled nepretencioznim, čak i ako uz njih nosimo mrežaste čarape. Za ovu odeću odgovaraju malo duže čizme sa blago podignutom ili ravnom potpeticom. 

Komentari (0)
Loading