Obrijale ste noge, a posle pola sata ponovo su "BOCKAVE": Žene masovno prave ove TRI fatalne GREŠKE

Vesti 29.10.2021 20:35 0

Da li vam se nekada desilo da samo pola sata nakon brijanja nogu osetite bockanje na pojedinim mestima, većina žena onda "poraženo" odlaze nazad u kupatilo i uzimaju žilet u nadi da će ovaj put uspeti lepo da obrijaju noge - međutim to nije rešenje

Obrijale ste noge, a posle pola sata ponovo su "BOCKAVE": Žene masovno prave ove TRI fatalne GREŠKE

unsplash.com

Većina žena zapravo ne zna kako se pravilno briju noge! Verovale ili ne, ali ovaj postupak nije toliko jednostavan i potrebno je da se uloži malo više vremena, ako želite da vam noge duže ostanu glatke.

Piling

Većina žena ne obraća pažnju na važnost pilinga. Najčešće ga dame obavljaju za vreme tuširanja i odmah posle toga upuštaju se u koštac sa dlakama i žiletom. 

Ukoliko ovako radite, najčešće će doći do iritacije kože, a i veći je rizik od posekotina. Piling bi trebao da radite dan pre brijanja da bi se izbegla mogućnost stvaranja uraslih dlaka.

Brijanje u kadi

Većina žena preferira da se brije u kadi, jer zašto da ne? Time "ubijate" dve ptice jednim kamenom! Međutim, savetuje se da brijanje obavite nakon dva do tri minuta boravka u kadi.

Ne preporučujem se da se brijanje obavlja posle 20 minuta u kadi, jer se nakon toliko vremena u vodi koža nabora i time se sprečava savršeno brijanje nogu.

Dobar tajming

Većina se brije ujutru, a trebalo bi uveče. Tako će vaše noge biti glatkije, jer će "otekline" splasnuti i dlake će se vratiti u folikule.

Komentari (0)
Loading