TOPI kilograme i ČISTI organizam od TOKSINA: OVAJ SOK treba da pijete baš SVAKOG JUTRA i to na prazan stomak i svedočićete ČUDU!

NajŽena Vesti 31.08.2022 22:00 0

Ne samo da topla voda stimuliše vaš želudac i rad creva, već se veruje da limun prečišćava jetru. Takođe, pomaže želudačnoj kiselini u varenju hrane i eliminaciji toksina

TOPI kilograme i ČISTI organizam od TOKSINA: OVAJ SOK treba da pijete baš SVAKOG JUTRA i to na prazan stomak i svedočićete ČUDU!

unsplash.com

Citrusi poput limuna bogati su vitaminom C i askorbinskom kiselinom. Vitamin C pomaže u prevenciji i lečenju prehlade, dok askorbinska kiselina pomaže apsorpciju gvožđa, koje takođe ima bitnu ulogu u jačanju imunološkog sistema.

Alkalizuje telo

Ukoliko je vaše telo u hroničnom pH disbalansu, podložno je različitim bolestima i infekcijama. Premda je limun kiseo, on ima izuzetno alkalizujući efekt i njegovom upotrebom osiguravate balans pH vrednosti tela, pogotovo ukoliko često konzumirate meso, sir i alkohol.

Detoksikacija

Limunada je prirodni diuretik, što znači da pomaže i omogućava lakšu eliminaciju toksina i otrova iz vašeg tela.

unsplash.com

 

Daje vam energiju

I najveći ljubitelji jutarnje kafe su se odvikli od ove navike nakon nekoliko dana konzumiranja tople vode s limunom. Kombinacija limuna i tople vode pomaže hidrataciji i dotoku kiseonika u krv, zbog čega ćete se osećati odlično.

Čini vašu kožu divnom

Hronična dehidratacija isušuje vašu kožu i čini je ispucalom, dok je topla limunada idealan način da se pobrinete za njen zdrav izgled. Vitamin C igra ključnu ulogu u održavanju kože zdravom, dok antioksidanti deluju protiv starenja i pojave bora.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading