Poznati frizer ukazao na GREŠKU koju pravimo tokom PRANJA kose: Potrebno je samo 20 sekundi da vlasima vratimo sjaj

Vesti 21.12.2022 09:52 0

Greška koju pravimo čini da nam kosa bude beživotna i bez sjaja.

Kosa

Unsplash

Većina žena ulaže jako puno truda i vremena kako bi im kosa izgledala što bolje. Posete frizeru se podrazumevaju, ali nekada, uprkos svoj volji i želji, nismo u mogućnosti da odemo na feniranje. Tada nam ne "gine" pranje kose kod kuće, kada obično svi pravimo istu grešku.

Na nju je ukazao Maks Pinel australijski frizer koji je sarađivao sa poznatim damama kao što je Madona, Kejt Mos i Sindi Kraford. Ona je istakao da je od velike važnosti da kosu ispiramo hladnom vodom jer na taj način ona zadržava vlažnost. Kako ovaj stručnjak tvrdi dovoljno je da kosu ispiramo 20 sekundi hladnom vodom i ona će se potpuno osvežiti i dobiti sjaj.

Pored toga, ovaj frizer preporučuje korišćenje elastičnih traka od svile, jer ne oštećuju kosu. Istovremeno, za održavanje stajlinga, savetuje da sakupite kosu u punđu. Takođe, on savetuje da kosu prosušite peškirom pre nanošenja balzama. 

- Što više vode imate na kosi, regenerator će biti razređeniji. U tom slučaju će mu biti potrebno mnogo više vremena da bi obavio svoj posao, a trošićete i veću količinu proizvoda. Dakle, kosu prosušite peškirom pre nego što nanesete regenerator, razlika će biti ogromna - objasnio je frizer.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)
Loading