Najnoviji trend sa TikToka nije naivan: Lubrikanti mogu da unište vaše lice!

Mirka Šminka Vesti 08.11.2021 17:30 0

Pozdrav, moje drage dame! Hajde da zajedno uživamo u lepotama šminke. Reći ću vam sve što znam, a ako imate neko pitanje, želite savet o nekom proizvodu, dvoumite se oko nečega ili želite nešto vi meni da preporučite, zapratite me na Instagram profilu makeupbymirkasminka, gde ću rado odgovarati na sva vaša pitanja i sugestije. I zapamtite: Osmeh je najlepši mejkap na svetu, ali i crveni karmin pomaže ;)

Najnoviji trend sa TikToka nije naivan: Lubrikanti mogu da unište vaše lice!

Ognjen Radošević

 

Dok se starije dame brinu oko toga da li i šta da mažu na lice, mlađi naraštaju prelaze sve granice i odlaze na totalno suprotnu stranu. Najnoviji trend sa društvenih mreža govori u prilog tome. Naime, devojke širom sveta stavljaju na lice lubrikante,jer misle da je to fantastična podloga za puder!

Sve je počelo od tiktokerke Radi, koju prate milioni obožavalaca. Ona je u jednom tutorijalu za šminkanje stavila poznati lubrikant na lice pod izgovorom da ispravlja nepravilnosti i odlično drži puder.

Najnoviji trend sa TikToka nije naivan: Lubrikanti mogu da unište vaše lice!

Printscreen/TikTok

 

 

Taj lubrikant joj, kako kaže, čini kožu besprekornom! Kako je objasnila, jedan od glavnih sastojaka lubrikanata je propilen glikol koji vezuje vodu, pa joj je koža sjajna i hidrirana?! A kad danas jedan nešto uradi na Tik-toku, evo ih odmah hiljade iza, spremni da isto tako skoče u vatru. Haštag #lubeprimer ima preko osam miliona pregleda, pa je nedugo nakon Radi, na hiljade devojaka mazalo lubrikante na svoja lica. Doktori, međutim, upozoravaju da ovaj trend može da ima ozbiljne posledice. Lubrikanti mogu da izazovu bubuljice i suvu kožu, kažu stručnjaci. Mnogi lubrikanti se prave na uljanoj osnovi ili su prepuni glicerina ako su na vodenoj osnovi. Te formule zapušavaju pore, privlače bakterije i prljavštinu spolja i sve to vrlo brzo vodi do akni.

 

 

Te ako ste i planirali da na lice stavite lubrikant umesto prajmera, razmislite još jednom. Nije svaki trend da se prati, od ovog bolje odmah odustanite!

Komentari (0)
Loading