Kako se rešiti sede kose? Učinite to bez farbanja ili posete frizerskom salonu

Vesti 28.12.2022 22:00 0

Kako se otarasiti sede kose?

seda kosa

Shutterstock

Ovo pitanje drži mnoge ljude budnima noću. Za one koji nisu ponosni na svoju sedu kosu i želeli bi da je sakriju od očiju drugih. Da li moraju da idu kod profesionalnog frizera? Da li je ovo jedino rešenje? Pa ne! Ispostavilo se da postoji proverena kućna metoda koja ne samo da donosi zadovoljavajuće rezultate, već i košta malo...

Prema portalu voman.gazeta.pl, vredi početi sa suplementacijom melatonina i biotina na prvom mestu .

Šta treba da znate?

Zašto kosa postaje seda? Kako podseća portal voman.gazeta.pl, nedostatak, na primer, biotina najčešće izaziva i gubitak kose, lomljivost noktiju ili ljuštenje kože. Biotin takođe stimuliše folikule kose i sprečava sedenje kose .

Melatonin, zauzvrat, dopunjuje prirodne nedostatke ovog pigmenta. 

Jedan od načina da se rešite sedih vlasi je pranje kose sa kafom. Zahvaljujući ovom tretmanu, kosa postaje tamnija, čineći sedu manje vidljivom. Ovaj prirodni preparat ima i druge prednosti.

Pranje kose sa kafom stimuliše rast kose, sprečava gubitak kose i čini je sjajnom, mekom i lakom za raščešljavanje . Vredi znati da ovaj tretman treba redovno ponavljati.

Uputstvo korak po korak:

Nekoliko kašika sveže mlevene kafe preliti sa dve čaše vode i kuvati nekoliko minuta. Ocediti i ostaviti da se ohladi .

Ovako pripremljeno sredstvo za pranje sipajte na opranu kosu i kožu glave. Ostavite tečnost na kosi oko 20 minuta , a zatim isperite glavu.

Dobro je ponoviti tretman dva dana zaredom da biste bolje prekrili sedu kosu.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading