Kultna maska za lice koju koriste TOP MODELI: Iman je praktikuje od svoje 12. godine, kaže da je zaslužna za njen MLADALAČKI izgled

Vesti 30.12.2022 21:30 0

Za ovu "uradi sam" beauty masku potrebna su nam samo četiri sastojka

Kultna maska za lice koju koriste TOP MODELI: Iman je praktikuje od svoje 12. godine, kaže da je zaslužna za njen MLADALAČKI izgled

Printscreen/ Instagram

Pored efikasnih proizvoda za negu kože, koje svi koristimo u svakodnevnom životu, često možemo da obezbedimo najbolji recept za lepotu kombinovanjem sastojaka koje već imamo kod kuće. Upravo to radi manekenka Iman, koja je otkrila kako priprema svoju omiljenu masku koja je zaslužna za njen maladalački izgled.

Ova 67-godišnja manekenka i preduzetnica je posebno poznata po svojoj blistavoj koži, a prema onome što je rekla, to je zbog načina na koji se brine o svojoj koži, a posebno DIY maske koju kreira za svoju rutinu lepote.  

 

 

"Ovu masku korstim od svoje 12. godine. Sastoji se od proizvoda koje možete da nađete u kuhinji."

Kako napraviti DIY masku za lice koju Iman koristi?

Osnova se sastoji od brašna i mleka. Međutim, Iman nije navela određenu vrstu brašna ili mleka, pa pretpostavljamo da možemo sami da odlučimo koju ćemo vrstu mleka i brašna koristiti. Višenamensko brašno sa ovsenim mlekom ili bademovim mlekom, kombinacije su zaista beskrajne. Jednostavno, u svakom slučaju moramo paziti da biramo brašno koje neće biti teško na našoj koži.

Zatim prelazimo na sastojke koje Iman naziva "magijom", kurkumu i med. Oba sastojka su poznata po upotrebi u nezi kože hiljadama godina.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IMAN (@the_real_iman)

 

Kurkuma (i njen aktivni sastojak, kurkumin) ima antioksidativna svojstva koja mogu pomoći u borbi protiv oksidativnog stresa. Pored toga, zahvaljujući svojim antioksidativnim i antiinflamatornim svojstvima, može doprineti sjajnom tenu i ublažavanju tamnih fleka. Med takođe ima antiinflamatorna i antibakterijska svojstva koja umiruju kožu i daju joj zdraviji izgled. Takođe je higroskopan – što znači da može izvući molekule vode u gornji sloj naše kože.

U suštini, sa ova četiri jednostavna sastojka pravimo kremastu, hidratantnu i blistavu masku za lice.

Sastojci:

  • 2 kašike brašna po izboru
  • 3 kašike mleka po izboru
  • 1 kašičica kurkume u prahu
  • Malo meda (preporučujemo organski)

 

Pomešajte sve sastojke u činiji dok se lepo ne sjedine i dobijete glatku teksturu. Zatim nanesite masku na lice, stvarajući ravnomeran sloj, četkom ili prstima. Ostavite da deluje 20 do 30 minuta, a zatim isperite kožu mlakom vodom. Na kraju samo nastavite sa redovnom rutinom nege kože et voila, možete uživati u mekanoj i sjajnoj koži za samo nekoliko minuta.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading