"Najbolja odluka koju sam donela": Poznata manekenka UBRIZGALA sebi botoks u veoma neobično mesto

Vesti 08.01.2023 11:00 0

Ubrizgavanje botoksa ispod pazuha kao rešenje za hiperhidrozu?

botoks

Shutterstock

Kada pomislimo da zvezde više ne mogu da nas iznenade ničim novim, u pomoć priskače Instagram. Tamo je Krisi Tajgen, model i TV ličnost, objavila post o poseti plastičnom hirurgu. 

Šta ako vam kažemo da se botoks može koristiti ne samo za bore? Obično se kaže da se botulinum toksin (ili botoks) može koristiti i za hronične migrene i ... hiperhidrozu

botoks

Shutterstock

 

"Najbolja odluka koju sam donela"

Pre nekoliko dana, na svom  Insta-storiju , Krisi Tajgen - supruga poznatog muzičara Džona Ledženda, objavila je da je kod poznatog plastičnog hirurga. Doktor joj je ubrizgao botoks pod pazuhe, a Tejgen je ceo snimak prokomentarisala rečima da će konačno moći da nosi svilene haljine bez brige da će imati znojne krugove ispod miški. Iako za mnoge problem znoja i pratećeg neprijatnog mirisa i vlažnih fleka nije dovoljno ozbiljan da bi se konsultovali sa hirurgom estetske medicine, ne smemo zaboraviti da je za mnoge prekomerno znojenje zaista naporan i neugodan problem. 

Lečenje hiperhidroze botoksom se sastoji u ubrizgavanju supstance u određeno područje - to mogu biti pazusi, ali i šake i stopala, odnosno područja koja najčešće imaju problem prekomernog znojenja. Botoks blokira prenos nervnog impulsa do znojnih žlezda, sprečavajući proizvodnju znoja. Prvo prethodi tzv Manji test, koji se sastoji u mazanju mesta izloženih pojačanom znojenju jodom, a zatim skrobom. Kritična mesta se označavaju kada se na datoj površini pojavi tamnoplava boja. Tada znate gde da primenite botoks da biste postigli najbolje rezultate. Rezultati su vidljivi nakon 14 dana, a efekat traje nekoliko meseci (oko 9, do godinu dana).  

Kontraindikacije

Iako se botoks koji se koristi za hiperhidrozu smatra jednom od najpopularnijih, najefikasnijih i najmanje invazivnih tehnika, postoje kontraindikacije koje treba uzeti u obzir pre odlaska u kliniku estetske medicine. Ovo su neželjeni efekti: 

  • Lokalne infekcije kože
  • Bilo koji mišićno-skeletni poremećaj
  • Preosetljivost na dezedoranse ili stikove

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading