Ko će da nosi RIBARSKE ČIZME za 3.250 evra? Balenciaga pokušava da se opere od SKANDALA, a mi ovo ne bismo ni na PIJACU obule

Vesti 10.01.2023 14:40 0

Iako se još uvek nisu oporavili od bizarnog skandala sa BDSM plišanim medvedićima, Balenciaga pokušava da privuče modne ljubitelje svojom najnovijom ponudom.

Ko će da nosi RIBARSKE ČIZME za 3.250 evra? Balenciaga pokušava da se opere od SKANDALA, a mi ovo ne bismo ni na PIJACU obule

Shutterstock

U pitanju su ribarske čizme crne boje koje sežu do struka. Ako uporedimo ove čizme sa onima koje se mogu kupiti u sportskim ili u radnjama za lov i ribolov, ove su napravljene od meke teleće kože, imaju blagi špic i tanku štiklu, a cena im se kreće od 3.490 dolara. One se nalaze u sklopu zimske kolekcije luksuznog brenda, a očigledno su prikladnije za kosmopolitske gradske trotoare nego za mušičarenje na selu.

- Nije baš ono što biste obukli za nedeljnu kupovinu u Tesku, ali siguran sam da će neki ljudi pasti za njih - našalio se jedan kupac za Jam Press, misleći na britanski lanac supermarketa.

Proizvedene su u Italiji, a mogu se održavati mekom krpom, prema sajtu brenda, koji ih opisuje kao:

„Ribarske čizme dužine 110mm, preko kolena od mat crne teleće kože nalaze se u nekoliko kombinacija Balenciagine kolekcije za zimu 2022.“

 

 

Ova čuvena modna kuća, koju je osnovao Kristobal Balensijaga u San Sebastijanu, u Španiji, 1919. godine i koja se preselila u Pariz tokom Španskog građanskog rata, dugo je bila omiljena među evropskom elitom i poznatim ličnostima sa A liste.

Kreativni direktor brenda Demna Gvasalia poznat je po svojim oštrim i bizarnim kreacijama koje prelaze granice, ali je taj pristup doveo brend u nezgodnu poziciju.

U novembru je reklamna kampanja sa decom i plišanim medvedima obučenim u BDSM opremu izazvala negodovanje javnosti što je dovelo do toga da brend bude u finansijski nezavidnoj situaciji.

Brend se izvinio za fotografije i tužio proizvođače oglasa, ali je kasnije odustao od tužbe od 25 miliona dolara. Svakako su mnoge poznate ličnosti objavile kako bojkotuju brend, a ostaje nam samo da vidimo kako će se situacija razvijati.

NajŽena.rs je i na Viberu, pridružite se našoj zajednici, a sada možete da preuzmete i STIKERE!

BONUS VIDEO

 
Komentari (0)
Loading