Stroga PRAVILA oblačenja britanske kraljevske porodice: Bez striktnog "dres koda" nema ulaska u PALATU

Vesti 14.01.2023 20:01 0

Kraljevska porodica živi pod strogim pravilima i protokolima koji se protežu čak i na način na koji se oblače

Stroga PRAVILA oblačenja britanske kraljevske porodice: Bez striktnog "dres koda" nema ulaska u PALATU

Shutterstock

 

Koliko god se kodeks oblačenja britanske kraljevske porodice vremenom obnavljao, neka pravila se nastavljaju, posebno ona koja određuju oblačenje u prilikama javnog nastupa. Odeća i aksesoari koji podsećaju na nošnje iz 16. veka deo su ove tradicije.

 Šeširi


Svi su videli velike šešire kraljice Elizabete II. Ovaj dodatak je deo britanskog kraljevskog kodeksa oblačenja za žene na javnim događajima. Stil se odnosi na period pre 1950-ih, kada je ženama još uvek bilo zabranjeno da pokažu kosu u javnosti. Vremenom su šeširi postali ograničeni na formalne događaje i izuzetne prilike.


Rukavice

Upotreba rukavica je takođe deo kodeksa, i to ne samo iz estetskih razloga. Kodeks nalaže upotrebu rukavica kako bi se izbegla kontaminacija klicama kada pozdravljate druge. Ovu tradiciju kraljica nastavlja i danas.

Neupadljive boje

Boja garderobe članova kraljevske porodice bila je rezultat kraljičine ličnosti, kako objašnjava stručnjak za bonton Grant Harrold, poznat kao Kraljevski batler. Prema Harroldu, jaki tonovi njihove garderobe bi bili način da odećom budu mnogo upadljivi, a to nikako ne žele.


Vojne uniforme

Odrasli muškarci su dužni da nose vojnu uniformu tokom formalnih događaja. Na ovaj način muškarci pokazuju svoju privrženost zemlji i poštovanje svoje države u vojnim pitanjima.

Bonus video

 

 
Komentari (0)
Loading