Sjajna i zategnuta koža moguća je i u 40-ima: Kozmetičarka koja neguje Kejt Mos otkriva važnu stvar, koju obično svi preskačemo

Vesti 21.01.2023 13:40 0

Brojne svetske zvezde poput Kejt Mos, Gvinet Paltrou i Viktorije Bekam imaju sjajnu i zategnutu kožu i izuzetno mladalački izgled

Sjajna i zategnuta koža moguća je i u 40-ima: Kozmetičarka koja neguje  Kejt Mos otkriva važnu stvar, koju obično svi preskačemo

Shutterstock

Pored tretmana, svoju blistavu kožu duguju pravilnoj nezi i strogoj rutini nege kože, što im je omogućilo da zadrže prirodni sjaj čak i nakon 20-ih i 30-ih godina.

Nikola Džos, poznati poznata kozmetičarka i stručnjak za negu kože, prvi je izbor mnogih poznatih ličnosti za održavanje zdrave i mladalačke kože, a njenom znanju veruju Kejt Mos, Hilari Svonk, Gvinet Paltrou i Megan Markl.


Džos je otkrila kako da kreirate najbolju rutinu nege kože u vašim 40-im, ali i preventivne korake koje je  trebalo da preduzmemo decenijama ranije, kao i greške koje treba izbegavati da bismo imali zdravu i blistavu kožu u 40-im.

1. Najčešće greške u nezi kože koje treba da odmah prestanemo da pravimo

Upotreba prejakih proizvoda poput pilinga koji uklanjaju prirodna ulja kože može izazvati reakcije na stres na koži, kaže kozmetičarka, pa je važno koristiti nežnije formulisane proizvode koji su jednako efikasni, kao i da uključite ulja i serume u rutinu nege kože. Nenošenje kreme za sunčanje i proizvoda protiv zagađenja takođe može negativno da utiče na dugotrajan izgled kože. Džos napominje važnost svakodnevnog nošenja kreme sa SPF-om, kao i proizvoda koji štite od spoljašnjih zagađenja, iako su relativno nov trend na tržištu.


2. Važnost masaže lica

Masaža lica je korak u rutini nege kože koju većina ljudi preskače, ali Džos objašnjava njen značaj tokom jutarnje i večernje nege kože. Uveče se koristi masaža lica za opuštanje kože i oslobađanje od svakodnevnog stresa, dok će jutarnja masaža razbuditi kožu i pripremiti je za dan koji je pred nama. Valjak za lice je odličan pomoćni alat koji će stimulisati mišiće na licu i osloboditi napetost.

3. Sastojak koji treba odmah da počnemo da koristimo

Međutim, neophodno je da se obezbedi zdravlje kože ne samo spolja, već i iznutra, tako da pored aktivnih sastojaka koje možemo koristiti na koži moramo takođe vodi računa o uvođenju sastojaka kao što su vitamini C i E, zeleni čaj, niacinamid i semenke grožđa kroz proizvode koje koristimo. Ove sastojke možemo uvesti putem dijetetskih suplemenata, poput probiotika, koji će pozitivno uticati na naš imuni sistem, objasnila je Džos.


4. Savet br. 1 za žene u 40-im

Džos je još jednom naglasila koliko je važno ono što unosimo u svoje telo isto koliko i ono što stavljamo na kožu. „Obratite pažnju na to da vaša rutina lepote ne uključuje samo specifičnu negu protiv starenja, već i da u svoju ishranu uključite sastojke za negu kože“, objasnila je Džos i ponovo naglasila važnost uvođenja masaže lica u svoju rutinu nege kože.

Komentari (0)
Loading