Ovo su tri NAJSKUPLJE torbe na svetu: Zavrteće vam se u glavi od SJAJA i RASKOŠA, jedna se pravila više od GODINU dana!

M. O. Vesti 25.01.2023 19:00 0

Satkane su od samog zlata i dijamanata

Ovo su tri NAJSKUPLJE torbe na svetu: Zavrteće vam se u glavi od SJAJA i RASKOŠA, jedna se pravila više od GODINU dana!

Shutterstock

Mnogim ženama je torba jedan od omiljenih modnih dodataka. Pored toga, može se reći da se praktične i da se sada već ne može bez njih jer nam služe da sa nama nosimo sve što nam je neophodno.

Dok se veći broj žena odlučuje za klasične torbe koje se lako kombinuju sa svim odevnim kombinacijama, vodeći modni dizajneri prave i specifične koje su namenjene samo za veoma bogate ljude. 

Predstavljamo vam tri najskuplje torbe na svetu!

Faberžeovo jaje torba, Debi Vingam

Debi Vingam je modna kreatorka koja je oduvek poznata po svojim ekstravagantnim modelima, ali ova torba je posebna! Njena vrednost iznosi  6,7 miliona dolara i danas se smatra najskupljom na svetu. Dizajnirala je anonimnog američkog kupca 2019. godine. 

Profimedia

 

Lanac, Pjer Hardi

Torba je iz Maisonove kolekcije Haute Bijouterie 2012, koju je dizajnirao kreativni direktor finog nakita Pjer Hardi. Postavljen u belo zlato sa preko 11.000 dijamanata, za ovaj komad se kaže da je u rasponu od 2 miliona dolara.

 

Dijamantska torba, Robert Mouvard

Ovaj jedinstveni komad, koji je dizajnirao zlatar Robert Mouvard, uključuje 18-karatno zlato i 4.517 bezbojnih, žutih i ružičastih dijamanata. Bilo je potrebno 10 zanatlija i mukotrpnih 8.800 sati za završetak. Torba sa draguljima osvojila je Ginisov svetski rekord za najvredniju torbu 2010. godine, gde je procenjena na 3,6 miliona dolara.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading