Domaći LEK za suve i ispucale pete: Potrebna su vam samo DVA sastojka, a EFEKAT je kao u salonu

Vesti 10.11.2021 11:55 0

Koža na petama ima tendenciju da se brzo suši i puca. Nedostatak odgovarajuće nege brzo ih čine neprijatnim na dodir. Na sreću, ovo se može lako popraviti. Sve što vam treba je jednostavna mešavina sastojaka koje verovatno imate kod kuće. Zahvaljujući njemu, brzo i zauvek ćete se oprostiti od ispucalih peta

Domaći LEK za suve i ispucale pete: Potrebna su vam samo DVA sastojka, a EFEKAT je kao u salonu

Shutterstock

Zima nije vreme kada pokazujemo svoja stopala . Većina ljudi po ceo dan nosi zatvorene cipele i debele čarape. Međutim, to što nam štikle nisu na vidiku ne znači da se mogu zanemariti. Suva peta nije samo estetski problem. Ako počne da puca, rane su veoma bolne i teško zarastaju. Ometaju normalno funkcionisanje jer je teško stajati ili hodati. Zato je i zimi vredno brinuti o svojim stopalima, čak i ako ih ne pokazujemo. Čak i tada, ispucale pete se ne mogu priuštiti.

Kako spasiti pete? Potopite ih u sirće i vodicu za ispiranje usta.

Jedna od najpopularnijih i veoma efikasnih metoda nege stopala je njihovo potapanje u lavoru. Naše majke i bake su to često radile, pa i mi kao deca, ali smo u jednom trenutku prestali. Sada industrija lepote raste veoma brzo, ali to ne znači da su stare metode pogrešne. Neki od njih i dalje pobeđuju modernu kozmetiku i skupe tretmane. Njihova najveća prednost je veoma niska cena i dostupnost sastojaka.

Zvučiaće vam čudno, ali zaista vredi pokušati. To je spas za ispucale pete.

Sipajte toplu vodu u lavor, dodajte pola šolje sirćeta i isto toliko vodice za ispiranje usta. Stavite noge u ovaj rastvor i držite od 15-30 minuta. Možete s vremena na vreme dodavati malo tople vode.

Zatim uklonite grubu epidermu tvrdom četkom ili upotrebite kamen za stopala. Uradite to pažljivo, ali nežno. Zapamtite da previše trljanje kože, dobićete efekat suprotan od očekivanog. Epidermis će rasti još brže i možete se povrediti.

Nakon tretmana isperite stopala, dobro ih osušite i namažite kremom. Ponovite po potrebi 1-4 puta nedeljno. 

Ovaj miks deluje kao čudna kombinacija, ali je zaista harmoničan duo. Savršeno omekšava kožu i nežno je ljušti. Pored toga, ima baktericidni i fungicidni efekat. 

Međutim, ako vam se ideja o vodici za ispiranje usta i sirćetu ne sviđa, možete pokušati da namočite stopala u soda vodi . Takođe daje odličan efekat.

Hladne, jesenje večeri su odlično vreme da priuštite svojim stopalima toplu kupku. Za to vreme možete čitati knjigu, gledati film ili slušati muziku. Briga o sebi je jednostavna i ne zahteva ogromne finansijske izdatke ili komplikovane tretmane.

Komentari (0)
Loading