Danas najtraženija frizura, a nekada sinonim za NEUREDNO: Lako se održava, stoji baš svima, a pravi se za MANJE od minut

Vesti 22.03.2023 12:50 0

Ležeran izgled je vladajući trend ove sezone – odeća treba da izgleda kao da ste upravo skočili iz kreveta i izvukli prvo što vam se dočepalo iz ormana, a frizura treba da prati taj stil. Ali kako postići taj naizgled neopterećen izgled?

Danas najtraženija frizura, a nekada sinonim za NEUREDNO: Lako se održava, stoji baš svima, a pravi se za MANJE od minut

Shutterstock

 

Evo kako da postignete naizgled neopterećen izgled i modernu frizuru.

Iako izgled nasumične odeće i stil " Baš me briga za modu" to zapravo zahteva mnogo vremena i kombinovanja, zahvaljujući novim trendovima u frizurama, možete da stilizujete kosu u ovom stilu za samo nekoliko minuta. Jedna od najpopularnijih ležernih frizura ove sezone svakako je grungi bob koji se praktično sam od sebe oblikuje – zaista frizura iz snova za one koji žele da budu u trendu, ali ne mogu da podnesu dugo feniranje i stilizovanje.

Kao što ime govori, ova trendi frizura inspirisana je grunge pokretom ranih 90-ih. Pomislite na Nirvanu, Kurta Kobejna i Kortni Lav, koji su od grungea stvorili kompletan životni stil – bili su autentični, nezavisni, iskreni i impulsivni i odbacili glamur i savršenstvo. Jedna od zvezda koja briljantno nosi ovu frizuru je pevačica Bili Ajliš.

Ono što definiše grungi bob je upravo nesavršenost. Iako se sve dužine završavaju na približno istoj visini (od brade do ramena), naglasak u ovoj frizuri je na „oko“. Za razliku od veoma popularnog 'paper cut' boba gde su krajevi ravni, iste dužine i strogo sečeni, i tupog boba koji seže preko ušiju ili završava u nivou brade, grungi bob karakterišu oštro isečeni krajevi.


Oni koji po prirodi imaju gušću i blago talasastu kosu zaista neće morati da troše vreme na stilizovanje, jer ova frizura treba da bude malo raščupana. Ako želite da postignete pun efekat ove frizure, jednostavno koristite kremu za stajling ili poprskajte slanom vodom.
 

 

Komentari (0)
Loading