Na šta treba obratiti pažnju pri izboru ZIMSKE KOZMETIKE za negu lica, tela i kose?

Vesti 15.11.2021 18:29 1

Nova sezona znači potpuno nove izazove za vašu kožu i kosu. U jesen i zimu, kada spoljna temperatura padne, vreme je za malu promenu u nezi

Na šta treba obratiti pažnju pri izboru ZIMSKE KOZMETIKE za negu lica, tela i kose?

Shutterstock

Birajte kozmetiku koja će bolje sprečiti suvoću i iritaciju zbog hladnijih dana. Savetujemo vam na šta da obratite pažnju kako bi vaša koža i kosa bili negovani ne samo do proleća, već i tokom cele godine.

U ovo doba godine vaša koža postaje dosadna, suva i preosetljiva. Ne pogoduju joj stalne promene temperature, suv vazduh ili smog. Međutim, ne samo da vaša koža zahteva osetljiviju negu – telo oseća i efekte hladnijeg godišnjeg doba i potrebna mu je jača ishrana, a kosa skrivena ispod kapa sve češće postaje suva i statična. Kako odabrati kozmetiku za održavanje svog lepog izgleda i dobrog stanja u jesensko-zimskoj sezoni? Evo nekih važnih stvari.

Izaberite proizvod bogat vitaminom C

Vitamin C se naziva vitaminom lepote. Sa dobrim razlogom - to je moćan antioksidans koji stimuliše proizvodnju kolagena u koži, čineći je mlađom i elastičnom, bez obzira na godine. Ima efekat posvetljivanja, ujednačava strukturu i boju kože, ima antiinflamatorna svojstva i nežno ljušti mrtvi epidermis. Kao rezultat, vaša koža ima više energije i prirodnog sjaja, a takođe je bolje hidrirana.

Prema dermatolozima, neophodan je za jesenju i zimsku negu. Posegnite za kozmetikom koja sadrži visokokoncentrovani vitamin C.

Obratite pažnju na hranljivije sastojke

Čak i ako niste stručnjak za čitanje sastojaka, postoji nekoliko supstanci za koje kozmetolozi kažu da bi trebalo da tražite u svojim proizvodima u ovo doba godine. Hidratantna hijaluronska kiselina je osnova koja će pomoći vašoj koži da povrati optimalan nivo hidratacije. Suva koža je mnogo podložnija iritaciji i manje otporna na štetne spoljašnje faktore, kao što su vetar ili UV zračenje. Posegnite za proizvodima koji sadrže vitamin B5, koji vlaži, umiruje i zaglađuje kožu i vitamine A + E, koji vraćaju elastičnost koži i imaju antioksidativna svojstva. 

Neka sadrži prirodna ulja

Ulja su prirodan izvor vrednih omega kiselina, a njihova konzistencija pomaže u transportu hranljivih materija duboko u strukturu kože ili kose. Stvaraju zaštitni film, odnosno tanak sloj koji štiti od gubitka vode i negativnog uticaja spoljašnjih faktora, takođe od hladnoće i smoga. Takođe deluju kao lagani, prirodni UV filteri.

Možete koristiti ulja za nežno uklanjanje šminke i za obogaćivanje kreme – osim ako ne izaberete neko koje ga već ima u svom sastavu. Njihova redovna upotreba za ishranu kose ili debljinu do vrhova pomoći će vašoj kosi da povrati svoje dobro stanje, popravi oštećenja i zaštiti od statičkog elektriciteta – što je jedan od problema o kojima zimi najčešće razgovaramo sa našim stilistima. 

Posegnite za kozmetikom sa AHA i BHA kiselinama

Jesen je najbolje vreme da počnete da koristite kiseline. Njihov efekat pilinga i sjaja je neprocenjiv, a koža podstaknuta na obnavljanje brže upija hranljive sastojke iz kozmetike, bolje se regeneriše i vraća optimalan nivo hidratacije. Nema boljeg vremena da ih uvedete u negu, a ono za šta će „raditi” tokom zime daće vašoj koži glatki i prirodan sjaj narednih meseci. Posegnite za kozmetikom sa AHA i BHA kiselinama, kao što su bademova, glikolna, mlečna kiselina.

Glikolna kiselina zaglađuje i osvežava strukturu kože, a mlečna kiselina vlaži, umiruje i smanjuje znake preranog starenja kože, bademova kiselina savršeno reguliše rad lojnih žlezda. 

Komentari (1)
Loading
MarijaBgd
16.11.2021 12:08

Divni i korisni saveti.Licno, koristim dosta preparata na biljnoj bazi, kvalitetnije kreme, hidrogenizovanu vodu i sve ono što je prirodno i dolazi u kontakt sa mojom kožom.