Ove cipele su pravi MUST-HAVE proleća 2023: Žene već LUDE za njima, dok muškarci tvrde da su za "BABE"!

Vesti 24.03.2023 13:00 0

Sudeći po Instagramu, ovaj model obuće je već broj jedan

Ove cipele su pravi MUST-HAVE proleća 2023: Žene već LUDE za njima, dok muškarci tvrde da su za "BABE"!

Shutterstock

Ako ste sada krenuli u potragu za savršenim modelom cipela, modni kritičari tvrde da su ove "Mary Jane" vanvremenski klasik koji morate što pre da kupite. 

Jasno je da moda nema pravila, a ove cipele itekako izazivaju različite rekacije!

 

 

Postoji nekoliko varijacija ove cipele, ali autentične cipele Mary Jane ističu se po klasičnom dizajnu sa zaobljenim vrhom. U većini slučajeva se izrađuju od lakirane kože, mada je moguće pronaći i varijante u mat finišu.

 

 

Imaju podesive kaišiće (što više, to bolje!) i obično nisku potplatu, iako ova poslednja karakteristika takođe varira u zavisnosti od ukusa, stila i brenda.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Daria (@thesoftflair)

 

Ravne, na štiklu, u svim mogućim bojama, materijalima, oblicima... mogućnosti su neogračnicene, a ukoliko imate nedoumice kako ih najbolje kombinovati, nije loše zapamtiti za početak da su crne, lakirane savršene za večiti i klasični stajling, model u jarkoj boji, na primer crvenoj, i sa potpeticom je izuzetno elegantan, a svetle i bež varijante su odličan izbor za dnevni stajling, a mi vam donosimo predloge trendseterki koje znaju kako ovog proleća treba nositi Mary Jane.

 

 

Inače, krajem 60-ih, cipele "Mary Jane" kakve danas poznajemo dobile su značajan pomak na modnoj sceni. Čuvena britanska manekenka Tvigi postala je najpoznatiji ambasador sandala sa kaišićima, noseći ih uz kratke suknje i mini haljine tog vremena, a u proteklih nekoliko godina cipele Mary Jane ponovo su postale jedan od vodećih trendova u svetu obuće.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading