Napravite sami PUTER za telo: Potrebna su vam samo ova TRI sastojka

Vesti 19.04.2023 22:00 0

Zaboravite na skupe kreme i putere za telo, napravite ih sami

krema

Shutterstock

Domaći puter za telo možete napraviti sami kod kuće koristeći prirodne sastojke koji će vašoj koži pružiti hidrataciju i negu.

Za početak, potrebno vam je nekoliko osnovnih sastojaka poput shea maslaca, kokosovog ulja, bademovog ulja i pčelinjeg voska. Shea maslac je odličan za hidrataciju kože i sprečavanje isušivanja, dok kokosovo ulje ima antibakterijska svojstva i lako se apsorbira u kožu. Bademovo ulje je bogato vitaminima E i K, koji su važni za zdravlje kože, a pčelinji vosak djeluje kao prirodni konzervans i omekšivač.

Da biste napravili domaći puter za telo, potrebno je da zagrejete shea maslac, kokosovo ulje i pčelinji vosak u posudi na laganoj vatri dok se ne otopi. Zatim dodajte bademovo ulje i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.

Kada se smesa ohladi, stavite je u blender i miksajte dok se ne dobije kremasta tekstura, a možete i mikserom je mutiti. Potom prebacite kremu u staklenku posudu i čuvajte je na suvom i hladnom mestu.

Ovaj domaći puter za telo možete koristiti svakodnevno nakon tuširanja ili kupanja. Nanesite ga na celo telo laganim masažnim pokretima kako bi se svi sastojci upili u kožu.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)
Loading