Viralan "trik" za borbu protiv peruti SPRŽIO je ženama kosu: Milioni su naseli na ovu prevaru

Vesti 03.05.2023 22:00 0

Savjeti koje dobijemo na društvenim mrežama mogu biti opasni i nanijeti više štete nego koristi

perut

Shutterstock

 

Jedan od popularnih trikova sa TikToka, ako se primeni nepravilno, može uzrokovati ozbiljna oštećenja kože glave i dovesti do ispadanja kose.

Na društvenim mrežama mogu da se nađu brojni saveti i trikovi koji se tiču zdravlja i nege tela. Oko ovih stvari treba da budete veoma pažljivi, jer kada neko ko nije stručan na Tik Toku, Instagramu ili Fejsbuku postavi određeni savet, to može da bude "mač sa dve oštrice" i da nanese više štete, nego koristi.

Stručnjakinja za negu kose, Nikol Peti, upozorila je na jedan video koji kruži na društvenoj mreži Tik Tok, a koji pokazuje "najlakši" način da se otarasite peruti.

U videu može jasno da se vidi kako devojka na kosu stavlja glikolnu kiselinu, koja se inače koristi za lice i sastavni je deo mnogih kozmetičkih proizvoda. Ova korisnica istakla je kako joj je kosa nakon dva meseca sjajnija, jača i bez peruti.

 

@calistatee Replying to @cassiniac start 1x/week or 2x/month! I saw lasting results in 2 months 💗 #glycolicacid #dandruffsolution #dryscalphack #dryscalptreatment ♬ Kesha - Take It Off - 叶子yezi

 

Međutim, nije sve tako sjajno kao što izgleda. Stručnjakinja Peti, upozorila ja da korišćenje ove kiseline može da izazove opekotine na koži glave.

"S obzirom da se ovaj sastojak koristi za lice, i u tom slučaju morate da budete obazrivi. Ukoliko dovoljno ne istražite koliki je procenat glikolne kiseline, vrlo lako možete da spržite kožu", objasnila je ona.

"Što je niža pH vrednost u kiselini, to će ona biti jača", dala je savet svima prilikom kupovine i odabira iste. Opekotine na temenu mogu da izazovu brojne probleme, a neki od njih su, povećana suvoća, više peruti, kao i potencijalno opadanje kose.

Komentari (0)
Loading