Ovo su NIJANSE koje će vam PODMLADITI ruke: Zadržite samo OVE boje, a ostale lakove IZBACITE iz kuće, čine ruke RUŽNIJIM

Vesti 06.12.2021 14:00 0

Uredni i lepi nokti simbol su negovane žene. Iako pripadnice lepšeg pola uglavnom preferiraju crveni lak, ima i onih koje su odvažne i sklone promenama. Evo kako da izaberete najprikladnije boje, ako želite da vaše ruke izgledaju mladoliko

nokti

Shutterstock

 

Iako neki stručnjaci tvrde da žene koje vode računa o svojim noktima, društvo doživljava kao znatno mlađe, postoje i oni koji misle da bi neke nijanse u postupku lakiranja  naprosto trebalo da zaboravimo.

Koje su boje poželjne

- Za pomlađivanje ruku najbolje  narandžaste nijanse  ili boja breskve -  kaže Kolet Kinan , predstavnica "butter London" kozmetike. Ona dodaje i da narandžaste i koralne nijanse odvraćaju pogled od znakova starenja, poput pega ili ožiljaka. Narandžasti tonovi laka takođe će dopsinose isticanju prirodnog sjaja kože.

Nikako ne lakirajte nokte ovim bojama

Ako ste zašli u tridesete i primećujete da vaše ruke postepeno gube sjaj, vreme je da razmislite na koji način možete da usporite proces starenja. Neki trikovi mogu vam pomoći da prikrijete godine. Nažalost, postoji i druga strana medalje, te proizvodi i nijanse koje vam neće doneti nikakvu korist.

Ovo su NIJANSE koje će vam PODMLADITI ruke: Zadržite samo OVE boje, a ostale lakove IZBACITE iz kuće, čine ruke RUŽNIJIM

Printscreen/Instagram

 

Možda ste do ovog trenutka mislile da su nežne boje poput bež i ružičaste izuzetno dobar izbor. Međutim,  ispostavilo se da su prirodne nijanse bliske boji naše kože. Zahvaljujući upravo ovoj činjenici, ove nijanse mogu prebaciiti fokus posmatrača na  problematična područja poput vena, bora i neujednačenog tona. Ipak, ako ste još uvek mlade ili ne primećujet prve znakove starosti, uprkos godinama nastavite da eksperimentišete sa bojama.

Menjanje oblika

Mnogi od nas ne razmišljaju o obliku svojih noktiju. Debora Lipman, koja se proslavila kao manikir umetnica tvrdi suprotno. 

- Nokat ovalnog oblika pomaže prstima da izgledaju duže, a zauzvrat čini da ruke izgledaju mlađe -  objašnjava ona.

Zanoktice

Pre nego što stavite lak obratite pažnju na zanoktice. Stručnjaci se slažu da je to prva stvar koju bi trebalo da rešimo na svojim prstima, mnogo pre nego što se uhvatimo bočice laka za nokte.  Sa ili bez laka za nokte, naže ruke će delovati sveže i negovano, ako se rešimo zanoktica i koristimo kreme koje odgovaraju našem tipu kože.

Komentari (0)
Loading