Žene u SRBIJI masovno šećere paradajz i STAVLJAJU ga na LICE: Kozmetičarka Svetlana otkriva za Najženu ko ovo NIKAKO ne sme da radi!

Vesti 07.12.2021 19:18 0

Nedavno se pokrenula priča da paradajz u kombinaciji sa šećerom daje neverovatan piling za lice

Žene u SRBIJI masovno šećere paradajz i STAVLJAJU ga na LICE: Kozmetičarka Svetlana otkriva za Najženu ko ovo NIKAKO ne sme da radi!

Pexels

Pored toga što uklanja mrtve ćelije kože, zaljubljenici u kozmetiku tvrda da daje koži i dodatni sjaj. Sve što treba da uradite jeste da narežite paradajz i pospite šećerom preko nareska, pa potom nežno trljajte kožu malim kružnim pokretima. Onda treba da ostavite kolutove na licu 10 minuta, potom treba da se umijete mlakom vodom i naneset vašu regularnu kremu za lice.

Kako piše "BuzFeed" ovaj postupak treba ponoviti tri do četiri puta nedeljno za najbolje rezultate, a novinari iz "Najžene" su odlučili da upitaju kozmetičarku da li je ovaj bizarni metod delotvoran ili štetan.

Za naš portal kozmetičarka Svetlana Orlandić ističe da ova forma tretmana nije kozmetički proverena, ni odobrena, ali i da ne može da škodi jer se šećer topi.

- Šećer neće moći mnogo da "izgrebe" kožu, pa samim tim neće biti najefikasniji pilig. Što se paradajza tiče, on je sasvim bezopasan ako vam je koža prirodno masna. Međutim, pošto ima mnogo kiseline u sebi nije mudro da ga osobe sa suvom kožom stavljaju na lice, jer ovako mogu dodatno da ga isuše - objasnila je kozmetičarka Orlandić za "Najženu". 

Komentari (0)
Loading