Bivša manekenka KONAČNO progovorila: Ovo je MRAČNA strana modne industrije

Vesti 13.11.2022 16:24 0

Manekenka Halima Aden (23) se u novembru prošle godine zauvek povukla sa modne scene, a sada je detaljnije progovorila o tome kako je bila primorana da svoja verska uverenja prilagođava modi.

Bivša manekenka KONAČNO progovorila: Ovo je MRAČNA strana modne industrije

Printscreen/Instagram

U novom intervjuu za "BBC", koji je vodio američki dizajner Tomi Hilfiger, somalijsko-američka manekenka je izjavila da se "modna industrija posebno bavi eksploatacijom i da je modele lako iskoristiti".

Prisetila se brojnih situacija u kojima se osećala nelagodno.

Često je morala da prolazi kroz muške svlačionice kako bi došla do svoje. Jednom prilikom je bila na snimanju sa modelom koja je takođe nosila hidžab, i seća se da devojci nije bila obezbeđena privatnost da se presvuče. 

Potom je ispričala i kako se ona sama bezbroj puta nije osećala prijatno, a posebnu nelagodu je osećala kada je snimala reklamu za jedan američki brend, gde je morala da nosi hidžab od teksasa.

Aden je i dalje sigurna u svoju odluku da zauvek napusti modni svet. Nada se da će ono što javno kaže o ovim problemima uroditi plod i inspirisati promene.

- Osećam veliki pritisak jer sam prva muslimanka koja je na modnoj pisti nosila hidžab. Osećam odgovornost prema devojkama koje dolaze posle mene - rekla je Aden na kraju intervjua.

Komentari (0)
Loading