PET stvari koje NI U LUDILU ne smete nositi na tuđem venčanju!

Alo/Glossy Vesti 15.08.2021 14:55 0

Svadbe su odlična prilika da dodate svom look-u veliku dozu glamura, ali one podrazumevaju i veoma stroga pravila. Ukoliko ne želite da vas zvanice osuđuju, pažljivo birajte...

PET stvari koje NI U LUDILU ne smete nositi na tuđem venčanju!

Pixbay

Jeste li na nekom nedavno održanom venčanju primetili nimalo prijatne poglede i šuškanja na svakom koraku? Jesu li oni bili upućeni vama?

 

Sigurno ste se zapitali u čemu je problem — ipak niste obukli venčanicu i sve vreme đuskali oko mlade kako biste joj ukrali svu slavu. Verovali ili ne, bela boja nije jedino čega bi trebalo da se klonimo u ovakvim prilikama.

 

Otkrivamo vam šta je sve strogo zabranjeno kada je reč o izboru odeće za venčanja.

 

Belo (naravno)

Osim ukoliko odlazite na venčanje svoje bivše ljubavi, ne poznajete gotovo nikoga od zvanica i ni najmanje vam ne smetaju negativni komentari, nikada, ali nikada ne oblačite haljinu bele boje. Od svga što privlači mnogo pažnje, dopušteno je nositi isključivo modele s upečatljivim printom.

 

Crno. Grobljanski crno.

OK, crna je kraljica palete boja. U njoj je gotovo nemoguće izgledati loše i kombinuje se bez ikakvih muka. Jedan kombinezon crne boje i efektne neon salonke i bićete nezvanična fashion kraljica svadbe, jasno nam je.

Međutim, crna boja vas može gurnuti u pravu zamku: to je boja tuge i žalosti i samo jedan pogrešan korak može odati potpuno pogrešan utisak. Trendi kraljica postaće neko ko se ne raduje sreći mladenaca.

 

Dakle, pokušajte da se ne budete odeveni u crnu boju od glave do pete — odličan način da iskoristite njen potencijal i ne izgledate kao udovica iz mafijaških filmova jeste da je kombinujete sa smelim i raznobojnim detaljima. Razume se, izbegavajte crne šešire. Zaboravite da postoje crni šeširi!

Neudobne cipele

Jeste li na svadbu došli isključivo da biste ispali lepo na fotografijama ili da biste se odlično proveli i dobrom atmosferom uveličali proslavu ljubavi?

 

Ako je vaša motivacija ovo drugo, podsetićemo vas na prvo pravilno dobrog provoda: udobnost. Naravno da je neophodno da izgledate lepo, ali ne po cenu toga da se preznojavate u neudobnoj obući, posebno ukoliko je reč o vrtoglavim potpeticama u kojima ne umete ni da hodate, a kamoli pokažete svoje najbolje plesne pokrete.

 

To, naravno, ne znači da morate da nosite baletanke. Postoji veliki broj modela cipela i sandala s kockastom štiklom koje ne samo što su ultraudobne već su apsolutni hit proteklih godina.

 

Dekolte — mera granice između dame i... ne baš dame

Mnogi u svadbama vide mogućnost da obogate svoje ljubavni ili makar seksualni život. Međutim, budući da je prilika toliko glamurozna i konkurencija u svakom najboljem izdanju, nije teško preterati u doterivanju i pokazati previše.

 

Dok birate haljinu i dvoumite se da li je dekolte predubok ili, recimo, suknja prekratka, zapitajte se da li biste želeli da na vašem venčanju vaš šezdesetogodišnji teča celo veče bude izložen preodvažnom dekolteu vaših prijateljica.

 

Bilo šta u čemu vam nije prijatno

Probali ste fenomenalnu haljinu, ali već posle deset sekundi provedenih u njoj, pitate se hoće li gornje dugme pući, hoćete li moći da sedite u njoj, hoće li se podići ukoliko izvedete nagle pokrete... Kupiti je ili ne?

Odgovor na ovo pitanje nije komplikovan: sama činjenica da se ovakva briga javila je signal da je odmah skinete i probate nešto drugo.

Uvek birajte isključivo odeću u kojoj se osećate spokojno i samopouzdano. Makar to ne bila haljina za crveni tepih već neka sasvim obična, vaša opuštenost i dobro raspoloženje (plus make-up) učiniće da zasijate — baš kao na crvenom tepihu.

Komentari (0)
Loading