Ne treba vam škola šminkanja: Pratite ovih 10 pravila PROFESIONALNIH ŠMINKERA i izgledaćete kao da ste sišle sa modne piste!

Vesti 30.12.2021 12:36 0

Pratite ove korake i našminkajte se profesionalno bez odlaska u školu šminkanja

Ne treba vam škola šminkanja: Pratite ovih 10 pravila PROFESIONALNIH ŠMINKERA i izgledaćete kao da ste sišle sa modne piste!

unsplash.com

Lekcija broj 1:

Potrebno je prvo da uložite novac u alat za šminkanje. Mislimo na razne četkice bez kojih šminkanje danas nije moguće.

Na primer, recimo da koristite osrednje četke, osrednje proizvode, a imate prosečnu veštinu šminkanja, ono nikada neće izgledati dovoljno profesionalno. Samo kroz poboljšanje kvaliteta četkica i korišćenjem proizvoda sa bogatijim pigmentnima, aplikacija će odmah biti bolja, čak i bez poboljšanja vaše tehnike. Dakle, ako zaista želite da primenite svoju šminku kao profesionalac - prvenstveno su vam potrebne adekvatne četkice

Evo osam osnovnih četkica:

1. Četka za nanošenje puder

2. Četka za korektor

3. Četka za puder u prahu

4. Četkica za rumenilo

5. Mala četka za mešanje - blendiranje

6. Četkica za nanošenje senke

7. Precizna četkica sa uglovima

8. Četkica za ruž

Nije dovoljna samo tehnika kada je u pitanju šminkanje, potrebno je da znate kako da držite četkice u ruci. Profesionalni šminkeri kažu da treba da se vodi računa gde se drži četkica u ruci. Ukoliko su vam prsti bliži vrhu četkice (srebrni deo ispod glave četke), veći pritisak ste stavili na glavu četke, i obrnuto Generalno, ako želite da primenite boju ravnomerno, postavite prste na centar drške.

Ne treba vam škola šminkanja: Pratite ovih 10 pravila PROFESIONALNIH ŠMINKERA i izgledaćete kao da ste sišle sa modne piste!

unsplash.com


Lekcija broj 2:

Pomešajte prajmer sa vašim osnivnim puderom. Možete koristiti krem puder ili ga možete razbiti prajmerom. Možda ste mislili da prajmer uvek ide pre pudera, ali stručnjaci kažu da je ovo pouzdani način da se zadrži pokrivenost. Takođe pomaže da se šminka stapa neprimetno sa prvim slojem prajmera na vašoj koži.

Ukoliko se borite sa masnom kožom ili vam se pojavi višak masnoće u t-zoni, treba koristiti vlažan sunđer za nanošenje. Korišćenjem sunđera i dalje ćete dobiti veliku pokrivenost, ali bez sjaja. 

Lekcija broj 3:

Uspešan šminker je u stanju da identifikuje nečije nedostatke na licu i zna kako da manipuliše bojama. A kada kažemo "manipulisati bojama", mislimo na uporno crvenilo oko nosa i plavkaste nijanse ispod očiju. Sa bojama treba znati. Tako zeleno-pigmentisani korektor pokriva crvenilo, dok narandžasti korektor uklanja plavu boju. Ako koristite bež korektor, on će samo područja učiniti da izgledaju mutno.

Lekcija broj 4: Popravite svoj oblik lica

Važan deo šminkanja je da se stvori skladno lice. Mnoge žene ne vole svoj oblik nosa, žele da izmene oblik lica, zato je važno naučiti kako da se pravilno urade konture na licu.

Konturisanje lica je umetnost isticanja i nijansiranja. Sve što je lakše od boje kože učiniće se izraženijim, dok će nešto tamniji ton prikriti područja.

Evo kako možete lako izmeniti svoje lice:

Ako imate okruglo lice i želite da izgleda ovalnije nanesite bronzer ili puder dva tona tamniji od vaše kože: na vašim slepoočnicama, u šupljini obraza  i na bradi.

Ako imate istaknuto čelo stavite bronzer oko spoljne ivice čela duž šava da minimizirate taj deo.

Ako imate širok nos stavite bronzer dužinom nosa počev od vaših unutrašnjih obrva. Zatim označite centar vašeg nosa.

Ako su vaši obrazi opušteni: nanesite tamniju nijansu odmah iznad jagodice sve do slepoočnica. Koristite rumenilo direktno na jagodicama, onda koristite bronzer u šupljini obraza, ispod vaše kosti.

Lekcija broj 5:

Kako korišćenjem svetlosti i senke možete uticati na konturu lica, korišćenjem iste tehnike možete da promenite oblik očiju, takođe. Bilo da imate opuštene kapke, ili su jednostavno premali, možete koristiti svoje znanje o svetlosti i senkama da ih promenite.

Ako želite da dodate definiciju nanesite lagani bronzer na naboru oka, koji je na pola puta između trepavica i obrva. Kada starimo, područje oko očiju gubi elastičnost. Ova tehnika je odlična za zrelu kožu, dajući licu više definicija.

Ako imate oči koje su preblizu nanesite crnu oblogu na spoljnoj polovini gornjih i donjih trepavica, povezujući ih ka spoljašnjem uglu.

Ako imate opuštene kapke koristite ono što ste upravo naučili o svetlosti i senkama da podignete svoj pogled. Nanesite tamniju nijansu iznad nabora, od unutrašnjeg ka spoljnoj strani kapka. Zatim blendujte senku na oblast koju želite da potisnete.

Ako imate male oči: Nanesite ajlajner bež boje na vaš donji unutrašnji obod oka, koji će pomoći da oči izgledaju otvorenije. Tada koristite crnu olovku na gornjim i donjim trepavicama, povezujući linije ka spoljašnjem uglu.

Ne treba vam škola šminkanja: Pratite ovih 10 pravila PROFESIONALNIH ŠMINKERA i izgledaćete kao da ste sišle sa modne piste!

unsplash.com

 

Lekcija broj 6:

Za plave oči: Pošto je narandžasta boja suprotna od plave, narandžastom bojom se vaše plave oči ističu više. To ne mora da bude boja narandže - samo treba da ima narandžaste tonove poput zlatne, kajsije, breskve…

Za zelene oči: Crvena je boja suprotna od zelene. To ne znači da vaše kapke treba da obojite u jarko crveno, ali vi ćete pomoći svojim zelenim očima ako koristite boje koje imaju crvene tonove u sebi, poput tamna boja šljive i vina.

Za smeđe oči: Braon je neutralna boja, tako da bilo koja boja senke će dobro raditi. Ali, najbolje pristaju plava i ljubičasta.

Lekcija broj 7:

Ajlajner se skoro uvek koristi prilikom svečanijeg šminkanja. Mnoge žene korisate ajlajner u jednom pokretu duž ivice trepavica. Međutim, profesionalni šminkeri savetuju da bi trebalo da ide od unutrašnjeg ugla do centra vašeg kapka, a zatim ponovo od spoljašnjeg ugla dok ne ispunite određeni deo.

Lekcija broj 8:

Usne su najuravnoteženije kada su gornja i donja usna jednake veličine ili debljine. Ako nisu, možete koristiti svoje znanje između svetlosti i senki da ih dobro konstruišete.

Korak 1: Nanesite puder na cele usne. Ne samo da ovo pomaže da otklonitei prirodne pigmente vaših usana, već može pomoći da shvatite gde su zapravo konture vaših usana.

Korak 2: Upotrebite belu olovku preko prirodne konture usana ili koristite olovku da napravite punije usne ili tanje tako što ćete crtati pored vaše prirodne linije ili u okviru nje.

Korak 3: Ponovite liniju na usnama olovkom u boji vašeg karmina.

Korak 4: Nanesite karmin četkicom u silaznom pokretu. Dakle, iz vašeg srednjeg dela usana ka spoljašnjem uglu, zatim iz vašeg spoljašnjeg ugla do centra vaše donje usne. Ovo osigurava ravnomernu  primenu proizvoda.

Korak 5: Nanesite svetlu nijansu osnovnog pudera oko nove linije usana, mešajući sa mekom ivicom četkicom.

Zapamtite, svetle boje reflektuju svetlost, pa koristeći svetlije boje usne će izgledati punije. Tamne boje apsorbuju svetlost, tako da će i usne izgledati manje/tanje.

Lekcija broj 9:

Napraviti lažne dlačice na obrvama da izgledaju stvarno je trik koji smo čuli milion puta. Najveća greška koju žene čine sa obrvama jeste odabir boje koja je previše tamna. Tamne obrve mogu učiniti da izgledate starije, pa izaberite boju koja je par nijansi svetliji od vaše kose.
Ako koristite olovku: Za realan izgled, nanesite boju blizu korena. Laganim pritiskom pomerajte gore-dole, koristeći male poteze da bi to najviše ličilo na kosu, kažu profesionalni šminkeri.

Lekcija broj 10:

Tamni krugovi ispod očiju su bolna tačka za većinu nas. Prevucite korektor ispod oka u obliku slova "V" sa spoljašnjeg do unutrašnjeg ugla. Zatim, utrljajte korektor u kožu, dok ne dođete do centra donjeg kapka.
Iako se čini kao puno posla, prilagođavanje mešavine boja napravite  ton specijalno za vašu kožu koji može zapravo izbrisati tvrdoglave podočnajke umesto da ih ističe.

Komentari (0)
Loading