ZDRAVO LEPOTICE, DOVIĐENJA BORICE! Ruskinje se KUNU u ovaj ELIKSIR MLADOLIKOSTI I DUGOVEČNOSTI, a sve sastojke VEĆ IMATE!

Vesti 09.08.2021 11:33 0

Blagotvorno dejstvo ovog jedinstvenog napitka preporodiće vaše ćelije i održati mladolikost organizma!

ZDRAVO LEPOTICE, DOVIĐENJA BORICE! Ruskinje se KUNU u ovaj ELIKSIR MLADOLIKOSTI I DUGOVEČNOSTI, a sve sastojke VEĆ IMATE!

unsplash.com

Starenje je prirodan proces kroz koji svi neminovno prolazimo, no, ko ne bi voleo da ga bar malo uspori i održi maldolikost što duže?

Ruskinje i te kako znaju recept za dogovečnost i mladolikost, a prema starinskom predanju reč je o mešavini izuzetno zdravih biljaka. Ovaj napitak, navodno se naziva i zlatnim eliksirem mladosti, a donosi i mnogo više energije, osveženje, kompletni detoks organizma i obilje hranljivih materija.

Pa, šta čekamo, hajdemo na posao!

SASTOJCI:

  • 20 g korena đumbira
  • 300 ml vode
  • matičnjak
  • sveži listovi nane
  • 1/2 limuna
  • 1 kašičica meda

PRIPREMA:

Najpre pripremite koren đumbira i to tako što ćete ga oguliti, a zatim ga prokuvati oko 15-ak minuta. U isto vreme dodajte prstohvat matičnjaka, nekoliko svežih listova nane. Kada se napitak prohladi, procedite ga i dodajte med i limun, a zatim popijte svoj mladalački eliksir.

Mnoge Ruskinje ovaj "čudotvorni" napitak piju ujutru umesto kafe i kažu da im daje mnogo više energije od crne kafe.

A sada malo o sastojcima:

Matičnjak - lekovita biljka prijatnog ugodnog ukusa kada se pije u formi čaja, uspešno pomaže u lečenju mnogih bolesti, kao što su migrene, upala debelog creva, anksioznost, nervoza, amenoreja, dijareja, problemi sa varenjem.

Đumbir - Jedan od zapravo glavnih sastojaka ovog eliksira prilično utiče na jačanje imunog sistema, sadrži jake antioksidanse, a nova istraživanja pokazuju kako upravo đumbir ima snažan anti-age efekat i fanatastične benefte za kožu.

Limun - Vitamin C, poznat i kao L-askorbinska kiselina, jedan je od najboljih sastojaka zaslužnih za zdravlje i lepotu kože. Osim što se bori protiv starenja kože, vitamin C je i ključan faktor za održavanje mladolikog, blistavog tena, nežne i glatke kože.

 

LImun , koji je takođe sastavi deo ovog napitka, bogat je vitaminomC koji je neohodan za zdravu, zategnutu i negativnu kožu, a ima dobar efekat po imunitet. Matičnjak je deo ovog napitka kako bi vas umirio, nana osvežava i donosi energiju, a med ima protivupalno i antibakterijsko dejstvo. 

Komentari (0)
Loading