Uz ove PRIRODNE metode PORAŠĆE vam trepavice i imaćete ZAVODLJIV pogled

Vesti 01.01.2022 21:05 0

Duge, guste trepavice se smatraju znakom lepote i glamura

Uz ove PRIRODNE metode PORAŠĆE vam trepavice i imaćete ZAVODLJIV pogled

Shutterstock

Trepavice rastu na isti način kao i kosa i malje na telu. Zato ono što važi za pospešivanje rasta kose,važi i za trepavice.

Oko je jako osetljiv organ a veštačke trepavice se lepe lepkom za ivicu kapka.Nikada ne znate šta se sve nalazi u tom lepku a može dospeti u oko.

Ricinusovo ulje za rast trepavica

Kažu da ricinusovo ulje čini čuda za rast trepavica. Sigurno vam je poznato da je ricinusovo ulje dobro za rast kose i obrva. Osim toga ima antibakterijska i protivupalna svojstva što u kombinaciji sa bogatstvom nutritijenata, proteini, vitamini, minerali stvara zdravu osnovu za brz rast jačih i dužih, gušćih trepavica.

Ricinusovo ulje je bogat izvor masnih kiselina koje su prvi prijatelji naše kože i kose samim tim i odgovor na pitanje: “Kako da mi porastu trepavice?” Ricinusovo ulje naneto na bilo koji deo kože pojačava cirkulaciju u folikulima a omega -6 masne kiseline pružaju materijal za brži rast dlake.

Zato je ovo ulje popularni kućni serum za rast trepavica i obrva. Koristite isključivo potpuno prirodno ricinusovo ulje bez heksana. Oči, predeo oko očiju i trepavice treba da budu potpuno očišćene od svih kozmetičkih proizvoda.

Ukoliko imate neku potrošenu maskaru, ne bacajte četkicu. Potopite je u vruću vodu da odstoji a zatim je dobro operite. Ukoliko ne ide možete je potopiti u malo micelarne vode. Kada odstranite sve ostatke maskare, čuvajte je samo za negu trepavica i uvek je operite posle upotrebe.

Dakle, čistu četkicu umočimo u ricinusovo ulje  nanesemo na trepavice kao kada stavljamo maskaru, od korena do vrhova. Pazite da vam ulje ne dospe u oko. Tretman se sprovodi pred spavanje. Mnogi kažu da vremenom trepavice postaju duže, jače i gušće.

Domaći serum za rast trepavica

Kao što znate, kada su domaći recepti u pitanju, broj kombinacija je gotovo neograničen.

U nastavku sledi recept:

1 kašičica ricinusovog ulja

1 kašičica emu ulja
1/2 kašičice kokosovog ulja
2 kapsule vitamina E (opciono)

Pomešajte sve sastojke. Mešavinu preručite u bočicu sa kapaljkom u kojoj ćete čuvati serum.

Kapnite jednu kap na jagodicu prsta ili pamučni tufer i nežno umasirajte u koren trepavica. Najbolje je da serum nanesete uveče kako bi delovao tokom noći. Koristite serum svakodnevno kako biste postigli mšto bolje rezultate.

Savet plus: Stara bočica od maskare može izvrsno poslužiti za čuvanje i lako nanošenje seruma za rast trepavica. Izvadite plastični uložak koji se unutra nalazi. Njega bacite a u posudu nalijte serum za rast trepavica. Četkicu temeljno operite i vratite u bočicu. Tako ćete sa par poteza četkicom savršeno naneti serum bez razmazivanja i upadanja u oko.

Komentari (0)
Loading