Ako ispunjavate SAMO ova dva uslova, muškarac će sa vama ostati do kraja života u BRAKU: 90 odsto žena ide pogrešnim putem!

Lana Vidović Vesti 15.02.2022 16:20 0

Ljubav u nekom trenutku najčešće prestaje i u najsrećnijim brakovima

Ako ispunjavate SAMO ova dva uslova, muškarac će sa vama ostati do kraja života u BRAKU: 90 odsto žena ide pogrešnim putem!

unsplash.com

Veoma su retki brakovi u kojima supružnici ostanu zajedno do kraja života a da ljubav i dalje traje. Kada govorimo o takvom braku, njegova dugovečnost se najčešće pripisuje ljubavi.

Čuveni psiholog Mihail Labkovski kaže da ljubav u nekom trenutku najčešće prestaje i u najsrećnijim brakovima, ali da ti ljudi ostaju u srećnom i savršenom braku jer su u zajednici dvoje ljudi dve stvari najvažnije.

- S godinama imamo manje snage nego u mladosti, pa je sve što želimo razumevanje, mir i tišina. Šta je onda tajna srećnog braka u kojem je ljubav prestala?

Reći ću vam - poverenje, osećaj sigurnosti, podrška i razumevanje.

Kada dođete u četrdesete i pedesete godine, ovi kvaliteti su vam mnogo važniji od leptirića u stomaku i ljubomore od koje boli glava.

Žene u tim godinama postanu napete jer njihv fizički izgled nije više kao pre, što se odražava na brak. U četrdesetim i pedesetim godinama one su preumorne, jer sve vreme idu pogrešnim putem.

Čovek se zaljubljuje u ličnost, voli individualnost, poštuje samopouzdanje i nezavisnost. Navika veže ljude, ali koliko dugo? U jednom trenutku u svakom braku dođe trenutak kada čovek želi samo da živi mirno, bez stresa, bez mešanja drugih ljudi. Želi da plovi mirnom lukom.

Upravo ta sposobnost da ne narušavate nečiju zonu komfora već da je poštujete, određuje koliko ćete godina živeti zajedno.

Dakle, drage dame, muškarac će živeti sa vama do kraja života pod 2 uslova:

1. Imate o čemu da razgovarate,

2. Ne opterećujete se previše nevažnim stvarima.

Komentari (0)
Loading