ŽENSKO MLEKO POPUT VIJAGRE: Muževi zahtevaju da ih žena PODOJI, čak i kada nema dovoljno hrane ni za BEBU

Vesti 16.08.2021 16:17 0

Tanzanijske žene su se obratile komesaru jednog od okruga za pomoć u okončanju neobičnog rituala. Muževi žele mleko iz dojki dojilja jer smatraju da ih to čini se*sualno sposobnijim

ŽENSKO MLEKO POPUT VIJAGRE: Muževi zahtevaju da ih žena PODOJI, čak i kada nema dovoljno hrane ni za BEBU

Shutterstock

Tradicija konzumiranja mleka rasprostranjena je i u nekoliko drugih afričkih zemalja, muškarci veruju da ih to čini jačim, opuštenijim i u boljem se*sualnom stanju, a žene se žale da nema dovoljno mleka za svoju malu decu.


Tanzanijska vlada izdala je strogo upozorenje muškarcima koji traže mleko od dojilja. Neobične prakse imaju ozbiljan uticaj na zdravlje dece i žena. Izjava okružnog komesara Handeni Toba Nguvila objavljena je na sastanku Svetske nedelje dojenja.

Komesar je otkrio da su se neke tanzanijske žene žalile na svoje muževe koji su probali njihovo mleko. Oduzimaju im istu hranu koja bi trebalo da bude namenjena deci koja pate od neuhranjenosti.

Prema Tanzanijskim muškarcima, konzumiranje mleka dobijenog iz dojki dojilje poboljšava se*sualne performanse i pomaže u izgradnji mišićne mase. Ritual sisanja majčinog mleka od strane odraslih muškaraca rasprostranjen je u istočnoj Africi, posebno u Keniji, Tanzaniji i Ugandi. Državna ministarka zdravlja Ugande Sara Opendi otkrila je 2018. godine da mnogi muškarci praktikuju ovaj ritual, što otežava odojčadima pristup hrani.

ŽENSKO MLEKO POPUT VIJAGRE: Muževi zahtevaju da ih žena PODOJI, čak i kada nema dovoljno hrane ni za BEBU

Shutterstock

 

Studija Univerziteta Kiambogo u Kampali i britanskog Univerziteta u Kentu, podržana od strane Fonda za istraživanje globalnih izazova, otkrila je da su muškarci dojeni najmanje jednom dnevno sat vremena pre nego što je beba nahranjena. Neki od muškaraca su rekli da im sisanje mleka daje energiju i čak ih oslobađa od stresa . Mnogi su tvrdili da je sisanje grudi način za započinjanje se*sa i iskazivanje naklonosti prema svojim ženama, posebno prema onima koje su tek rodile.

U nekim delovima Ugande, ritual isisavanja mleka iz ženskih grudi direktno je povezan sa se*sualnim nasiljem. Praksa se dogodila kada su muškarci bili pijani i zahtevali sisanje na agresivan način. Žene nisu pitali da li žele da nahrane svoje partnere na ovaj način; muškarci su jednostavno pokrenuli takvo ponašanje i ćutanje žena tretirali kao pristanak.

Jedan od muškaraca, na pitanje da li je zabrinut da će zbog ovog ponašanja majka biti iscrpljena ili da dete ne dobija hranu, odgovorio je: - Ako dobro hranite kravu, ona proizvodi mnogo mleka. Dobro se brinem o svojoj ženi . 

Komentari (0)
Loading