O ovoj bebi BRUJE meže: Mama pokazala svog MALJAVOG sina, a mnogi su tražili da im ODGOVORI na ovo pitanje

Naj žena Vesti 18.08.2021 11:06 0

Iako nam bebe po prirodi vabe osmeh na licu, jedna beba je pak izazvala kontra efekat

O ovoj bebi BRUJE meže: Mama pokazala svog MALJAVOG sina, a mnogi su tražili da im ODGOVORI na ovo pitanje

Printscreen/TikTok

Ova beba je već neko vreme, na društvenoj mreži TikTok, u centru pažnje je je potpuno maljava. Majka ovog veselog dečaka podelila je nekoliko klipova koji su je izazvali lavinu komentara.

Dečak je prekriven crnim i gustim dlakama jer još od rođenja mora da pije lek zbog svoje dijagnoze - hiperinsulinemije.

Kako žena objasnila, bebi je dijagnostikovana hiperinsulinemija i zbog toga dečak mora redovno da uzima terapiju, a jedna od neželjenih reakcija na lek je maljavost.

 

Dečakove noge, ruke, leđa, vrati, pa i lice prekriveni su gustim crnim dlakama, koje majka mora da češlja pre i posle kupanja kako bi beba bila što čistija.

"Ja ovde samo vidi ponosnu mamu koja se hvali svojom veselom bebom", "Mali dasa je baš živahan, samo hrabro mama, možeš ti to", "Mnoge majke ti zavide sestro, tvoja beba ima tako lepu bujnu kosu", samo su neki od komentara tiktokera koji su rešili da ohrabre mamu i bebu.

- Da li će zauvek biti maljava - upitao je jedan korsnik, a neki su mu objasnili da će kosa vremenom otpasti i da je ovo samo prolazna faza.

Prekomerena maljavost pripisuje se uglavnom problemima sa štitnom žlezdom, međutim da to nije uvek pravilo. Takođe može da se javi i u slučajevima povećanog nivoa androgena u okviru drugih endokrinoloških bolesti ili zbog uzimanja nekih lekova.

Komentari (0)
Loading