Najpopularnije ŽENSKO ime u SRBIJI u 2021. godini: Nije Milica, ima tri slova i MI nismo uspeli da ga POGODIMO!

Vesti 28.12.2021 11:40 0

Uvek je interesantno saznati koja su imena za decu birali roditelji u godini koja je na izmaku

Najpopularnije ŽENSKO ime u SRBIJI u 2021. godini: Nije Milica, ima tri slova i MI  nismo uspeli da ga POGODIMO!

RINA

Neki roditelji se danas trude da deci daju neobična, pa i strana imena, dok su neki i dalje tradicionalno nastrojeni. Odabir imena za neke roditelje može da bude zaista tešak poduhvat, pa tako ima i onih koji ne mogu da slože, a li ima i onih koji i pre trudnoće imaju izabrano ime.

Znate li koje žensko ime dominira u 2021. godini?

U 2021. godini u Srbiji su se najviše rađale devojčice sa imenom Mia i dečaci sa imenom Relja.

Kada su devojčice u pitanju, spisak imena koja se roditeljima najviše sviđaju su  Mila, Ema, Lara, Una, Sofija, Hana, Ana, Lea i Ena. A što se tiče dečaka, lista izgleda ovako - Vuk, Noa, Andrej, Leon, Filip, Sergej, Nikola, Lav, Sergej i Luka.

Najčešća imena u Srbiji

Inače, najčešća imena su Srbiji su i dalje  Milica i Nikola.

Ime Milica je u drugoj polovini dvadesetog veka izgubilo popularnost stečenu pre Drugog svetskog rata. Ipak, devedesete su donele novi-stari trend, pa je Milica ponovo postala aktuelna u matičnim knjigama rođenih. Može se reći da je Milica i ove godine bila aktuelna, pa nije nemoguće da će se i neke naredne godine ponovo naći na tronu.

Popularnost imena Milica bila je nakratko poljuljana samo 1997. godine, kada je pijedestal preuzela Jovana, ali se već naredne godine sve vratilo na staro.

 

Komentari (0)
Loading