Njena TUGA je usledila nakon POROĐAJA: Ona je medicinski FENOMEN, posle JAKIH bolova otišla je na kontrolu, a rezultati su je FRAPIRALI

K.Ć Vesti 04.01.2022 14:16 0

Megan Filips (24), rođena je s dvostrukom matericom, retkim poremaćajem koji se naziva i "uterus didelphys"

Njena TUGA je usledila nakon POROĐAJA: Ona je medicinski FENOMEN, posle JAKIH bolova otišla je na kontrolu, a rezultati su je FRAPIRALI

Printscreen/Facebook

U desnoj maternici već je imala dve trudnoće pa je pretpostavila da leva nije “aktivna”, sve do ove godine, kad je otkrila da je trudna s bliznakinjama. 

Bebe su rasle u obe maternice u isto vreme, za to je mogućnost jedan naprema 50 miliona.

Porođaj je krenuo ranije, već u drugom tromesečju i rodila ih obe devojčice, nakon samo 22.5 nedelje trudnoće, a obe bebe su imale manje od 1 kilograma.

Nažalost prva beba preminula je nakon 12 dana, ali je druga devojčica, uspela da preživi uz pomoć kiseonika i transfuzije krvi. Malena Rajs najmlađa je beba koja se rodila i preživela u bolnici Brijan Health u Lincolnu u američkoj saveznoj državi Nebraska.

Iako je prvo dvoje dece rodila bez poteškoća, tokom ove trudnoće osetila je da nešto nije u redu te je dogovorila termin kod specijalista koji joj je otkrio da se trudnoća razvija u obe maternice. 

Redak poremećaj dvostruke maternice ima jedna od 2000 žena, prema podacima Scientific Americana, dok je šansa za trudnoću u dve maternice jedan naprema 50 miliona.  U 22. nedelji trudnoće Megan je prevezena u bolnicu zbog neizdržive boli te je porođaj započeo. Fetus se smatra sposobnim za život izvan majčine utrobe tek s 24 nedelje. Megan je rekla kako je obećala svojoj bebi “da ako nastavi da se bori i ja ću se boriti za nju. Tako je i bilo. 

 

Komentari (0)
Loading