Uprkos bolesti USPEO JE: Upisao je FAKULTET sa 88 godina, a diplomirao je zajedno sa NJOM, najvećom PORŠKOM

K.Ć Vesti 06.01.2022 22:30 0

Kako prenosi CNN, 23-godišnja Melani Salazar i njen 88-godišnji deda Rene Neira upravo su diplomirali na Univerzitetu Teksas u San Antoniju

Uprkos bolesti USPEO JE: Upisao je FAKULTET sa 88 godina, a diplomirao je zajedno sa NJOM, najvećom PORŠKOM

Printscreen/Twitter/UTSA

Penzioner se vratio na univerzitete nakon što je prekinuo školovanje 1950-ih, a njegov san je bio za to da stekne akademsku titulu. Velika podrška mu je bila i unuka, ne samo dok su zajedno studirali u univerzitetskoj biblioteci.

Rene Neira je planirao da ode na koledž 1950-ih, a čovek se, međutim, zaljubio i osnovao porodicu. Zato je morao da ide na posao da bi obezbedio egzistenciju svojih najmilijih. Njegovi snovi o višim studijama morali su da budu potisnuti u drugi plan. Sve se promenilo 2016. godine, a onda je Rene odlučio da se vrati na univerzitet. Iste godine, njegova unuka Melani počela je da studira na Palo Alto koledžu u San Antoniju. U intervjuu novinarima, oboje su ih uveravali da je to slučajnost.

Nakon nekoliko semestara na koledžu Palo Alto, Melanie i Rene su se preselili na Univerzitet Teksasa. Međutim, nisu zajedno išli na časove - studirali su na potpuno različitim odeljenjima (Melani je studirala "komunikaciju", a Rene je studirao ekonomske nauke). Međutim, ponekad su se sastajali na pauzi i zajedno ručali. Dešavalo se i da zajedno uče u akademskoj biblioteci.

Nažalost, sudbina je osujetila Reneove planove. Muškarac je doživeo moždani udar neposredno pre početka pandemije COVID-19. Nekoliko meseci je bio odsutan. Onda je morao da sazna o realnosti onlajn časova. Međutim , cela njegova porodica, uključujući, naravno, Melani, dala je sve od sebe da mu pomogne da dobije diplomu o kojoj je sanjao i za koju je toliko naporno radio poslednjih godina.

 

 

U decembru 2021, Melani Salazar i Rene Neira su zajedno primili diplome. Kada su izašli na scenu, prostorijom su odjeknuli aplauzi njihove porodice, prijatelja i poznanika.

- Uspeo si, deda, uspeo si! - rekla je Melani u suzama od emocija.

Nikad nije kasno za povratak u školu.

Komentari (0)
Loading