OVO JE NAJBIZARNIJA LJUBAVNA priča: Ona je čitavu DECENIJU krila LJUBAVNIKA na tavanu!

Vesti 21.01.2022 21:03 0

Nekada davno, ljubavne priče bile su možda šokantnije nego danas

OVO JE NAJBIZARNIJA LJUBAVNA priča: Ona je čitavu DECENIJU krila LJUBAVNIKA na tavanu!

Printscreen/Youtube

Doli Osterejh, žena koja je davne 1880. godine rođena u Nemačkoj ostala je poznata po  najbizarnijem skandalu u istoriji.

Ona se udala  za bogatog vlasnika uspešne fabrike kecelja, ali nije bila srećna u braku. Ubrzo je našla i prvog ljubavnika, a zatim su se i drugi ređali .

Bizarna priča počinje jednog jesenjeg dana 1913. godine kada je zamolila svog supruga, Freda Osterejha, da pošalje jednog svog zaposlenog kako bi popravio njenu mašinu za šivenje. Kad je sedamnaestogodišnji Oto Sanhuber pokucao na vrata, Doli ga je sačekala praktično gola.Mašinu nikada nije popravio, ali taj sudbonosni dan označio je početak njihove veze koja će trajati godinama.

Kako je u to vreme pisao LA tajms,u početku se ljubavni par sastajao u hotelima, ali uskoro su počeli da se sastaju i u njenoj kući. Viskonsin je u to vreme bio sinonim za konzervativno društvo i komšije su počele da se bune zbog učestalih poseta nepoznatog mladića udatoj ženi. Doli je nakon toga dobila potpuno suludu ideju.

 

Oto je zatim dao otkaz i doselio  se na tavan Osterejhovih gde će moći da uživa u blagodetima veze bez znatiželjnih očiju iz komšiluka. Oto je morao da se odrekne svakog kontakta, osim svakodnevnih užitaka sa Doli. Njemu to nije previše smetalo, pa je ubrzo počeo da živi na tavanu. Tokom večeri je čitao knjige koje bi mu Doli donosila,a danju se zabavljao.

Kako je imao i previše vremena razmišljao je da postane pisac.Nakon pet godina tajnog, praktično zatvorskog  života, Oto je uspeo i da objavi nekoliko romana pod pseudonimom, ali Fred Osterejh je počeo da tone u ludilo. Čuo je neobjašnjive zvuke s tavana, cigare su mu nestajale i često je video senku koja prolazi ispred vrata spavaće sobe. Godine 1918. je odlučio da se sa Doli preseli u Los Anđeles, ali nije mogao ni da sanja da će ga utvara pratiti.

Doli je pristala na selidbu, ali pod uslovom da nova kuća takođe ima tavan. Bračni par se sve češće se svađao i kada je 1922. godine izbila žestoka svađa, zabrinuti Oto se spustio s tavana i ubio Freda kako bi zaštitio svoju ljubavnicu. Pomalo u panici, dogovorili su se da će Oto zaključati Doli u orman i pretvaraće se da je neko provalio u kuću kako bi je opljačkao i usput ubio Freda. Policija je poverovala u tu priču jer nisu imali razlog za sumnju, na kraju krajeva, Doli je bila zaključana u orman nakon ubistva.

Udovica je nasledila bogatstvo i dobila slobodu i nastavila da  uživa u ljubavi s Otom.Ipak je nastavila je da ga drži na tavanu, a Oto se osećao kao rob.

Doli se potom okrenula novim ljubavnicima. Počela je vezu s advokatom Hermanom Šapirom, ali i trećim ljubavnikom Rojem Klumbom. Hermanu je greškom poklonila sat pokojnog Freda i to sat čiji nestanak je prijavila tokom sudbonosnog ubistva. Jednom prilikom, nakon teške svađe, Roj je poželeo da sve ispriča policiji. Hermanu je Doli negde u tom periodu rekla da treba da nahrani njenog polubrata koji se tih dana skrivao na tavanu.

Oto je bio presrećan zato što je prvi put za gotovo deset godina razgovarao sa drugom osobom osim sa Doli. Herman je bio šokiran kad je video da  Oto boravi na tavanu i oterao ga je istog trena.Oto je bio toliko uplašen da je  pobegao u Kanadu.

Nekoliko godina kasnije, 1930. godine, Herman i Doli su se razišli u jako očajnim odnosima i razočarani advokat ispričao je sve policiji. Policija ga  je uhapsila i stavila na optuženičku klupu. Otu je suđeno u odsustvu, ali uprkos činjenici da je proglašen krivim, zločin je zastareo, a on je nastavio  da živi kao slobodan čovek. Doli je pronašla novog ljubavnika sa kojim je srećno živela narednih trideset godina i na kraju su se i venčali.

 

Komentari (0)
Loading