Ožiljci, strije, stomak koji visi, i tu nije KRAJ: Ove mame pokazuju kakva je realnos nakon POROĐAJA

Vesti 24.08.2021 16:52 0

Žene su se zasitile filtera i tabua o telu nakon porođaja. Na veb stranici "Take Back Postpartum" žene dele svoje iskustvo i pokazuju da im je stomak veliki čak i nekoliko meseci nakon porođaja. Strije, promene na koži, depresija i osećaj usamljenosti. Ove fotografije pokazuju istinu o puerperijumu (period nakon porođaja)

Ožiljci, strije, stomak koji visi, i tu nije KRAJ: Ove mame pokazuju kakva je realnos nakon POROĐAJA

Shutterstock

Američki pisac, motivacioni govornik i zagovornik pozitivnog odnosa prema telu, Januar Harš, napravio je veb stranicu "Take Back Postpartum" kako bi pokazao realnost porođaja i života nakon trudnoće. Sirove fotografije i iskrene priče svedoče o snazi žena, njihovoj nepokolebljivoj ljubavi prema deci i odnosu koji imaju sa svojim telom nakon porođaja. Ova veb stranica otkriva istinu o stomacima, ožiljcima i drugim temama sa kojima se žene suočavaju, a koje su i dalje tabu.

Ove mame pokazuju kakav je život nakon porođaja

 

Pet nedelja nakon porođaja! Samo strije, dijastaza i srce puno ljubavi - piše Mišela Paris, kvalifikovana medicinska sestra i majka.

- I dalje izgledam u četvrtom mesecu trudnoće i još uvek me malo boli nakon 2 ECV i iznenadnog carskog reza. Dobro jedem i čim dobijem odobrenje od svog lekara opšte prakse, započeću fizikalnu terapiju. Žene su neverovatne, ali najvažnije je to slatko lice koje možemo nazvati svojim. 

 

Vaše telo se promenilo, a i vi ste se promenili. To je postao pogled na ono kroz šta ste prošli. Ojačalo vas je mentalno i emocionalno, a vaš duh je odveden na mesta za koja niste mislili da će se ikada pojaviti. Vaša zadnjica možda nije tako zategnuta kao nekad. Ali zašto bi trebalo da bude drugačije, ako ste dali toliko.

 

- Ništa poput prvog zalogaja hrane nakon porođaja. Koji je bio vaš prvi obrok - pitaju se autori.

 

- Ovo je postporođajni period. U početku mislim da je ovo vjerovatno najneprijatnija fotografija koju sam ikada snimila..

 

- Svaka oznaka na telu predstavlja silu koju je moje telo koristilo za stvaranje života - piše jedan korisnik. Fotografija prikazuje žensko telo pet meseci nakon porođaja.

 

Komentari (0)
Loading