Ovo MORA da se REŠI na vreme! Pre nego što se ODLUČITE za DECU ovih PET stvari morate da ISPRIČATE sa svojim partnerom!

T.Đ Vesti 26.01.2022 20:25 0

Tako ćete izbeći konflikte

Ovo MORA da se REŠI na vreme! Pre nego što se ODLUČITE za DECU ovih PET stvari morate da ISPRIČATE sa svojim partnerom!

pixabay

Osnivanje porodice je vrlo važan momenat u životu svake osobe.

Kada partneri dobiju prvo, a zatim drugo i treće dete, mnoge stvari se menjaju.

Najbitnija je organizacija kako biste uspeli sve da postignete, ali i mali dogovori između vas i partnera.

Pre nego što donesete konačnu odluku da ćete sa partnerom raditi na osnivanju i proširenju porodice, trebalo bi da ozbiljno razgovarate o ovim stvarima, piše  citymagazine.rs.

1. Podela posla

Mnoge obaveze oko bebe mogu da obavljaju muškarci, pa se dogovorite da tako i bude. Vi na sebe uglavnom preuzimate dojenje, hranjenje bebe, ali partner može da vam pomogne pri kupanju, menjaju pelena, odlaska u nabavku.

Odgajanje deteta je težak “posao” sam po sebi, pa ćete dogovorima izbeći konflikte koji će vam samo oduzimati vreme.

2. Finansijske odluke

Dolaskom deteta finansije se takođe menjaju, pa morate da izdvojite određeni budžet za bebu. Postarajte se da zajedno odete u nabavku svih potrebnih stvari za dolazak bebe, ali i da napravite dogovor oko novca koji se odvaja samo za dete.

Odgajanje deteta je težak “posao” sam po sebi, pa ćete dogovorima izbeći konflikte koji će vam samo oduzimati vreme.

3. Čuvanje deteta

Nigde ne piše da žene treba samo da sede kod kuće i čuvaju dete, dok muškarac stalno odustvuje. Naravno, ako otac radi i doprinosi domaćinstvu, očekuje se da će veći deo dana biti zauzet poslom, ali ponekad morate napraviti kompromis i odvojiti vreme samo za sebe. Nema ništa spornog u tome da muškarac pričuva bebu, a uvek vam može pomoći neko od članova šire porodice.

4. Način vaspitavanja deteta

Razgovarajte o tome kako biste voleli da vaspitate dete. I vi i vaš partner nosite različita iskustva iz svoje primarne porodice sa sobom, pa je bitno da svoje stavove usaglasite i zajedno rdite na tome.

5. Pitanje religije deteta

Ako ste vi i vaš partner različite vere, valjalo bi da se dogovorite u duhu koje religije ćete odgajati vaše dete. Isto morate da odlučite i ako je jedno od vas ateista. U slučaju da ste, na primer, oboje pravoslavci ili oboje nereligiozni, pitanje religije deteta će vam biti suvišno, bar dok ono ne može samo da donosi odluke o ovom pitanju.

Komentari (0)
Loading