"Najbolji osećaj je kad kažem - imate besplatan obrok": Sa samo 18 godina Anđela je otvorila restoran, ali joj je HUMANOST na prvom mestu, neverovatna priča mlade Nišlijke

K.Ć Vesti 09.02.2022 10:37 0

Ima samo 18 godina i svoje obaveze u školi uklapa sa poslom, a na svakom polju je uspešna

"Najbolji osećaj je kad kažem - imate besplatan obrok": Sa samo 18 godina Anđela je otvorila restoran, ali joj je HUMANOST na prvom mestu, neverovatna priča mlade Nišlijke

RTS/SCREENSHOT

Anđela Lečić svakodnevno daje celoj Srbiji lekcijeo humanosti, na nju bi svi trebalo da se ugledaju. Mlada devojka se knjigama i učenju posvećuje kada u nema mušterija na poslu, daje sve od sebe da ovaj svet učini boljim za život.

Anđela je maturantkinja gimnazije "9. maj", a uz pomoć svojih roditelja otvorila je restoran u svom gradu u kome starima, siromašnima i trudnicama besplatan obrok. 

Sa samo 18 godina je započela svoj biznis, restoran domaće hrane za poneti. 

To i ne bi bilo toliko nesvakidašnje, iako je još gimanzijalka, da od trenutka kada je prvi put otključala vrata svog lokala, nije u prvi plan stavila pomaganje ljudima, odllučila je da budućim mamama ne naplaćuje obroke.

- Smatram da žena, svaka žena, pogotovo u drugom stanju, treba i zaslužuje pomoć. A ja kao žensko, to je najmanje što mogu. A verujte, najbolji osećaj je kad kažem izvolite, imate besplatan obrok, i ta sreća, i hvala, i odlično i super, to je stvarno neprocenjivo - kaže Anđela Lečić iz Niša.

Anđela je mislila i na penzionere, za koje ovde važi popust. A i sve ostale građane koji dođu posle 18 sati čekaju niže cene. Uz to, svako dobija i lepu reč i osmeh, i, često, još po neko iznenađenje.

"Došla sam sa ćerkom prvi put koja je trudna i dobila je besplatnu hranu. Kad je trebalo da platimo nisu nam naplatili".

"Uvek je prijatno iznenađenje, da se uz obrok nešto doda, ako je neka poslastica, gratis."

"Tako mlada, od 18 godina, da tako nešto smisli, tako nešto napravi, to je stvarno humanitarni gest", kažu anketirani.

Anđela od roditelja, koji su sada u Prokuplju i uz čiju je veliku pomoć otvorila toploteku u Nišu, ima punu podršku, a od porodične prijateljice svakodnevnu pomoć. Ona, iako ne želi pred kamere kaže da je Anđela oduvek imala veliko srce.

- Dečak koji je došao sa 50 dinara i pitao šta može da kupi, rekla sam ništa i počela da mu pakujem hranu. Jer, to je hrana i stvarno je tužno što u današnjem svetu postoji cena, postoje grami - kaže Anđela.

Školske obaveze uklapa sa poslom. U pauzi kada nema mušterija posvećuje se knjigama i učenju. A onu najbitniju lekciju - lekciju o humanosti, ona svakodnevno drži odraslima.

Komentari (0)
Loading