"Kada sam stigao već je bilo KASNO": Dečak je nepomično ležao i gledao u plafon, a iz grudi se čuo ČUDAN zvuk (UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA)

K.Ć Vesti 16.02.2022 21:00 0

Roditelji su zatekli dečaka od 17 meseci kako nepomično leži gledajući u plafon i odmah otrčali u bolnicu, ali nažalost je bilo kasno

"Kada sam stigao već je bilo KASNO": Dečak je nepomično ležao i gledao u plafon, a iz grudi se čuo ČUDAN zvuk (UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA)

Shutterstock

Porodica Hudža Mahona je objavila tragičnu vest da je dečak preminuo nakon što je progutao bateriju iz dečije igračke. Njegov otac, koji se isto zove, se seća kada je dete poslednji put stavio u krevetac.

Bilo je Badnje veče i Hjudž je zaspao, a njegov otac nakon što je završio sve obaveze po kući, popeo se na sprat da svom sinu poželi laku noć, a zatim se pridružio ženi Kristini. Sa ženom i troje starije dece su pakovali poklone i pili toplu čokoladu. Nekoliko sati kasnije roditelji su otišli da obiđu bebu te su videli kako dete nepomično leži na leđima dok gleda u jednu tačku na plafonu, a iz njegovih pluća se čuo neobičan zvuk.

- Otežano je disao, dok je celo vreme bio bled. Samo je nepomično ležao – uspaničili smo se, nazvali hitnu i bolničari su mu dali kiseonik - kaže otac.

Mali Hjudž i njegova majka Kristina prevezeni su u Višu bolnicu. Njegov otac ih je pratio svojim automobilom.

- Kad sam stigao u bolnicu, saznao sam da mi sina reanimiraju - kaže on.

- Slomio sam se. To se dogodilo tako brzo i izgledalo je kao da je imao tešku saobraćajnu nesreću – izgubio je svu krv - kaže Hjudž Stariji.

Doktori su objasnili da ne znaju odakle dolazi krvarenje i da će bebu hitno morati prevesti u Sveučilišnu bolnicu Queen Elizabeth u Glasgowu ili će sigurno umreti.

BBC

 

Testovi su kasnije pokazali da mu je u srcu napravljena rupa veličine novčića te da je verojatno progutao bateriju koja mu se zaustavila u jednjaku.

Dečak je isključen sa aparata za održavanje života

Hirurzi su obavili 12-satnu operaciju, ali dete je nastavilo da krvari i zadobilo je tako teške povrede da su ga na kraju morali isključiti sa aparata za održavanje života.

Njegov otac je rekao za BBC:

– Rekli su nam da ima oštećenje mozga. Zbog toga su mu organi počeli otkazivati. Rečeno nam je da nikada neće jesti i da ćemo ga hraniti na sondu, da mu je grlo potpuno sprženo. Bio je u toliko teškoj borbi da više nije mogao izdržati štetu na svom malom telu. Oprali smo ga, ošišali i provodili što više vremena s njim. Zatim su ugasili mašinu.

Mali Hjudž umro je 26. decembra.

Njegov otac je od tragedije rekao da su mu ostala deca u “potpunom šoku”, ali se porodica bori pokušavajući ostati zaokupljena drugim stvarima.

On je za BBC rekao da je pretražio njihov dom i pronašao VTech igračku za zube na tri baterije, od kojih je jedna nedostajala. Veruje da je to bila baterija koju je dete progutalo.

Hirurzi su ranije upozoravali na potencijalno smrtonosni rizik koji za malu decu predstavljaju baterije, rekavši da ih treba “tretirati kao otrov i držati ih dalje od dece”.

Hjudž i Kristina sada su pokrenuli peticiju koja poziva na potpunu zabranu baterija.

Komentari (0)
Loading